Verbeterplan Millingen aan de Rijn

Waardwonen doet in Millingen aan de Rijn onderzoek voor een verbeterplan voor ongeveer 70 woningen aan de Heerbaan (80-94), Burgemeester Reijmerstraat (10-22, 3-21), Karel Doormanstraat (1-31, 2-32) en Ruijsdaelstraat (13-39). In het gebied willen we zorgen voor een prettige woonplek, in een fijne buurt waar je prettig met elkaar samenleeft. Nu en in de toekomst.

Waarom een verbeterplan?

Om de wijk toekomstbestendig te maken, maken we een plan samen met huurders, de gemeente en andere betrokkenen zoals de omwonenden en de woningeigenaren in het gebied. Dit kan renovatie, sloop-gevolgd-door-nieuwbouw of een combinatie zijn. Na overleg met alle betrokken partijen en aanvullende (technische- en woningbehoefte) werken we diverse varianten uit. Vervolgens toetsen we deze plannen op technische en financiële haalbaarheid. We doen ook onderzoek naar de inrichting van straten en openbare ruimtes in de buurt (zoals groen, spelen en parkeren). Zo gaan we een compleet plan ontwikkelen. 

Maar het allerbelangrijkste is dat onze huurders achter de plannen kunnen staan. Daarom voeren we op een later tijdstip een draagvlakmeting uit. We willen uiteindelijk graag dat minstens 70% van onze huurders, instemt met de plannen. 

Planning

Om de gehele wijk toekomstbestendig te maken, verwachten wij meerdere jaren nodig te hebben. Afhankelijk van het uiteindelijke plan houden we nu rekening met een planning tussen 2025 tot 2030.

De huizen in de wijk zijn gebouwd tussen 1950 en 1960 en dat betekent dat ze al enige tijd meegaan. Veel van deze huizen voldoen niet langer aan de moderne eisen van deze tijd, bijvoorbeeld op het gebied van energieverbruik en wooncomfort. Ook willen we graag aansluiten bij de veranderde behoefte aan woningen.

Op de hoogte blijven?

Onze huurders worden regelmatig op de hoogte gehouden over de voortgang via nieuwsbrieven, persoonlijke gesprekken en bijeenkomsten. Bent u op een andere manier geïnteresseerd, bijvoorbeeld omdat u inwoner bent van Millingen aan de Rijn of als samenwerkingspartner van Waardwonen, dan kunt u zich onderstaand aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan gerust contact op via 026-326 50 30 of info@waardwonen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief Verbeterplan MadR

NaamPrivacy(Vereist)