Hulp bij een huurachterstand

Is het een keer niet gelukt de huur te betalen? Dat kan gebeuren.

Laat het ons weten

Moeite met het betalen van de huur?

Is het een keer niet gelukt om de huur te betalen? Dat kan iedereen gebeuren. Maar soms stapelen problemen zich op en krijgt u steeds meer achterstand.

Twijfel niet en neem dan snel contact met ons op: wij helpen u om een oplossing te vinden.

Wat wij voor u doen

Betalingsregeling afspreken

Als u een huurachterstand heeft, dan kunt u met ons een betalingsregeling afspreken. U betaalt dan uw maandelijkse huur én daarnaast een extra bedrag om de achterstand in te lopen. Bij het maken van afspraken kijken wij naar uw persoonlijke situatie. Deze afspraken leggen wij schriftelijk vast.

Meer hulp nodig?

Misschien blijkt uit ons gesprek dat u meer hulp nodig heeft. Dan brengen we u in contact met organisaties die u verder kunnen helpen. Zo krijgt u snel hulp bij het in kaart brengen van uw financiële situatie, het aanvragen van toeslagen of andere voorzieningen. Als het nodig is, kunnen zij u ook in contact brengen met schuldhulpverlening of met een budgetcoach.

Twee maanden huurachterstand?

Natuurlijk willen we graag voorkomen dat u problemen krijgt door een betalingsachterstand. Daarom informeren we de gemeente als u twee maanden achter elkaar de huur niet betaalt. Want de gemeente waar u woont is verantwoordelijk voor hulp bij schulden. Een gespecialiseerde medewerker neemt dan contact met u op om te kijken hoe de gemeente kan helpen.

Neem contact met ons op

Wat kunt u zelf doen?

Benieuwd wat u zelf kan doen om schulden te voorkomen of weer uit de schulden te komen? Er zijn verschillende websites met handige tips om (dreigende) problemen zoveel mogelijk zelf op te lossen. Ze vertellen ook met wie u contact op kan nemen voor meer hulp.

Kijk bijvoorbeeld eens op:

Of kijk welke regelingen en hulp de gemeente biedt:

Lees ook

Moeite met betalen door uw energierekening?

Dan kan energie besparen u misschien helpen. We hebben een aantal tips op een rij gezet. En waar u terecht kunt voor meer advies.

Huurtoeslag regelen

Als u een woning huurt heeft u misschien recht op huurtoeslag van de overheid. Dat hangt af van uw inkomen en de hoogte van uw huur. Huurtoeslag regelt u bij de Belastingdienst.

Huur betalen kan op verschillende manieren

Bijvoorbeeld via automatische incasso, zelf overmaken of via een betaallink in uw e-mail/sms. U kiest wat het beste bij u past.