Verhuurdersverklaring

Op een verhuurdersverklaring staat informatie over uw gedrag als huurder. Deze verklaring heeft u nodig bij het huren van een woning. 

Wat is een verhuurdersverklaring?

Op een verhuurdersverklaring staat informatie over uw gedrag als huurder. Bijvoorbeeld of u op tijd betaalt en of u al dan niet voor overlast zorgt. 

Wanneer is een verhuurdersverklaring nodig?

Nieuwe huurders van Waardwonen hebben een verhuurdersverklaring nodig. Dit geldt niet als u al een woning huurt bij Waardwonen, u nu in een koopwoning woont of wanneer u in een onzelfstandige woonruimte woont. Bijvoorbeeld bij uw ouders of in een (studenten)kamer zonder eigen voordeur.

Huurt u nu ergens anders een woning? Dan kunt u deze verklaring aanvragen bij uw verhuurder. We kijken daarbij naar de afgelopen 3 jaar. Als u in die jaren in meerdere verschillende zelfstandige huurhuizen heeft gewoond, hebben we dus van alle verhuurders een verklaring nodig. 

Bent u nu huurder bij Waardwonen en vraagt uw nieuwe verhuurder om een verhuurdersverklaring? Dan kunt u deze bij ons aanvragen. 

Zo doet u dat

Verhuurdersverklaring aanvragen

Een verhuurdersverklaring kunt u aanvragen via ons contactformulier. Zet bij ‘Uw vraag of opmerking’ dat u graag een verhuurdersverklaring wilt hebben. Geef daarbij aan om welk adres het gaat. U kunt ook bellen met de medewerkers van de Klantenservice via (026) 326 30 50.

Goed om te weten: een verhuurdersverklaring is een 3 maanden geldig.