Langer zelfstandig thuis wonen

Prettig wonen is heel belangrijk. Juist ook als u wat ouder wordt. En zeker als u (tijdelijk) te maken krijgt met ziekte of een lichamelijke beperking.

Wij helpen u graag

Langer zelfstandig thuis wonen

Prettig wonen is heel belangrijk. Juist ook als u wat ouder wordt. En zeker als u (tijdelijk) te maken krijgt met ziekte of een lichamelijke beperking.

Hoe fijn is het dan als er binnenshuis geen drempels meer zijn. Of als uw kraan makkelijk te bedienen is. Wat heeft ú nodig om net iets veiliger en comfortabeler te wonen?

Benieuwd bij wie u allemaal terecht kan?

Opplussen: Waardwonen adviseert, voert uit en betaalt mee

Weet u al precies welke aanpassingen u wilt? Of vindt u het fijn om eerst wat advies te krijgen? Dan komt een van onze opzichters graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Als uw wensen helder zijn, gaan we voor u aan de slag: we leveren het materiaal, voeren de aanpassingen uit en dragen een derde bij in de kosten – tot maximaal € 500,-. Voor de meeste aanpassingen gelden standaardprijzen; u weet dan vooraf precies waar u aan toe bent.

Mogelijke aanpassingen

 • Drempels verwijderen
 • Thermostatische mengkraan
 • 2e trapleuning
 • Douche-zitje
 • Seniorenslot en/of sleutelkluis
 • Wandbeugels
 • Verhoogde toiletpot
 • En meer …

Interesse? Neem contact met ons op!

Wooncoach Lingewaard

Petra Verhagen is wooncoach voor inwoners vanaf 65 jaar in de gemeente Lingewaard. Zij kan u helpen met vragen als:

 • Hoe kan ik in mijn huis blijven wonen
 • Verhuizen naar een andere woning: wat zijn de opties?
 • Bij elke organisatie kan ik terecht met vragen over woningaanpassing of schoonmaakhulp
 • Uw inschrijving op Entree.nu

U kan Petra bereiken via (06) 83 89 14 59 of mail naar p.verhagen@swlingewaard.nl. Het gesprek is gratis en vrijblijvend.

Stichting Welzijn Lingewaard (SWL)

U kan bij Stichting Welzijn Lingewaard terecht voor hulp bij eenmalige kleine klussen die niemand anders voor u kan doen. De hulp is in gratis, maar u betaalt wel voor eventuele kosten die de vrijwilliger maakt (denk aan reiskosten).

SWL kan ook helpen als u hulp nodig heeft bij uw tuinonderhoud. Zij maken hiervoor gebruik van de dagbesteding “Onderweg” van De Karmel. U betaalt een uurvergoeding, ongeacht het aantal mensen dat komt werken. De Karmel kijkt of de klus passend en veilig is voor de doelgroep.

Neem contact op met het Meldpunt. Bel (088) 255 25 55 of stuur een e-mail naar meldpunt@swlingewaard.nl

Stichting Thuiszorg Midden Gelderland

Ook via de Stichting Thuiszorg Midden Gelderland (STMG) kunt u hulp inschakelen. U heeft hiervoor een lidmaatschap nodig.

U kunt hier terecht voor van alles. Denk aan: strijkhulp, tuinonderhouw, maaltijdservice of computerhulp. De prijzen staan op de website.

Neem contact op met STMG. Bel (0900) 202 05 05 of kijk op de website van de STMG.

Stichting Welzijn Ouderen Millingen aan de Rijn

Bent u ouder dan 65? Dan kunt u in Millingen aan de Rijn voor klussen, vervoer of maaltijden terecht bij de Stichting Welzijn Ouderen Millingen aan de Rijn (SWOM).

U betaalt een bedrag per uur voor de klussen.

Neem contact op met SWON. U kan tussen 9.00 en 11.00 bellen naar telefoonnummer (0481) 43 11 05 of stuur een e-mail naar swom@hetnet.nl. Lees meer op de website van SWOM.

Lees meer

Woning aanpassing om medische redenen

Kunt u door een ziekte, beperking of ouderdom uw woning niet meer normaal gebruiken? Dan kan de gemeente u helpen om uw woning aan te passen.

Ons doorstroombeleid

Bent u ouder dan 55 jaar? Woont u in een grote woning en denkt u aan verhuizen naar een kleinere woning? Dan is ons Doorstroombeleid waarschijnlijk interessant voor u.

Woning ruilen

Het is niet altijd eenvoudig om via Entree snel een passende woning te vinden. Woningruil kan de oplossing zijn.