Mijn Waardwonen

Via ons online klantportaal mijn.waardwonen.nl kunt u zelf online veel dingen snel en eenvoudig regelen.

Regel het zelf online

Mijn Waardwonen

In ons digitale klantportaal Mijn Waardwonen vindt u onder andere een overzicht van uw gegevens. En u kunt er gemakkelijk van alles zelf online regelen. Denk aan uw huur betalen via Ideal, uw gegevens wijzigen of een vraag stellen.

Registreren en inloggen

Om Mijn Waardwonen te kunnen gebruiken moet u zich eerst registreren. Als huurder van Waardwonen ontvangt u van ons een brief met een naam en registratienummer. Deze gegevens gebruikt u om te kunnen registeren.

Vervolgens maakt u een wachtwoord aan en kunt u met dit wachtwoord en uw e-mailadres inloggen.

We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden over registeren en inloggen op een rij gezet. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Waar moet ik registreren?

Ga naar Mijn Waardwonen en klik op registeren.

Is Mijn Waardwonen veilig?

Ja, het klantportaal Mijn Waardwonen is een veilige ‘https’ omgeving.

Ik heb geen brief ontvangen

In 2015 hebben alle huurders een brief ontvangen met de gegevens om u te kunnen registreren. Als u toen nog niet bij ons huurde, kreeg u de brief bij het begin van uw huurcontract.

Heeft u geen brief ontvangen of bent u de gegevens kwijt? Neem dan contact met ons op, dan zorgen we dat u deze krijgt.

Ik krijg de melding dat mijn gegevens niet bekend zijn

Het is belangrijk om de naam en het registratienummer precies zo in te vullen als in de brief staat. Zo lijken de kleine letter L en de hoofdletter i en 1 erg op elkaar. In het registratienummer staan alleen kleine letters en cijfers.

Vaak lukt het wel als u op de plek waar u nu een 1 invoert, kiest voor een kleine letter L. Lukt het dan nog niet? Neem dan contact met ons op.

Ik kan niet inloggen met mijn naam en registratienummer

Om in te kunnen loggen, moet u zich eerst registeren. Heeft u dit nog niet gedaan? Klik dan op de oranje knop registeren op het eerste scherm.