Overlast van uw buren

Bijna iedereen heeft wel eens overlast van zijn buren. Vaak heeft de ander niet eens door dat ze overlast geven. Daarom is het altijd goed om samen in gesprek te gaan.

 

Laten we het oplossen

Overlast van uw buren

Bijna iedereen heeft wel eens overlast van zijn buren. Het kan gaan om bijvoorbeeld geluidsoverlast of stankoverlast. Vaak heeft de ander niet eens door dat ze overlast geven. Daarom is het altijd goed om samen in gesprek te gaan. Probeer samen een oplossing te zoeken en afspraken te maken. Zo blijft wonen in uw buurt voor iedereen prettig.

Komt u er samen niet uit?

Laat het ons dan weten. We vragen u dan om het op papier te zetten, bijvoorbeeld door het registratieformulier overlast in te vullen. We snappen dat het vervelend is om te moeten bijhouden, maar het wel nodig. Om er iets aan te kunnen doen, moeten we een dossier maken.

Heeft u het formulier ingevuld? Geef deze dan bij één van onze kantoren af, stuur het op of e-mail het formulier.

Wij kunnen helaas niet alles oplossen

Waardwonen helpt u graag bij de overlast, maar wij kunnen het probleem niet altijd oplossen. Probeer rekening met elkaar te houden, zo woont iedereen fijn in de buurt.

Bij ernstige overlast is het goed om te weten dat wij een overlastveroorzaker niet zomaar uit zijn huis kunnen zetten. Dit kan alleen via de rechter en in bijzondere situaties.

Hulp bij burenruzies

Heeft u ruzie met één van uw buren of iemand in de buurt? Dan kunt u ook Buurtbemiddeling vragen te helpen. Lees meer hierover op de pagina Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling bij burenruzies

Wat is begint met een kleine ergernis kan soms enorm uit de hand lopen. Herkenbaar? Er is iets aan te doen. Buurtbemiddeling kan u helpen.

Werken aan een fijne wijk

Iedereen woont fijner in een schone, veilige en gezellige buurt. Daar helpen we u graag bij. Onze consulenten sociaal beheer en wijkconsulenten zijn uw eerste aanspreekpunt.

Leefbaarheidsfonds

Heeft u een leuk idee om uw buurt te verbeteren? Vraag dan om een bijdrage uit ons Leefbaarheidsfonds.