Ons doorstroombeleid: van groot naar beter

Bent u ouder dan 55 jaar? Woont u in een grote eengezinswoning met minimaal 3 slaapkamers en denkt u aan verhuizen naar een kleinere woning? Dan is het regionale doorstroombeleid: Van groot naar beter waarschijnlijk interessant voor u.

Verhuizen van groot naar beter

Doorstomen naar een passende woning

Uw woonwensen kunnen veranderen. Bijvoorbeeld omdat de samenstelling van uw huishouden is veranderd. Bent u ouder dan 55 jaar? Woont u in een grote eengezinswoning van meer dan 65 m2? Huurt u deze van Waardwonen of een andere deelnemende corporatie? En denkt u weleens aan verhuizen naar een (kleinere) levensloopbestendige woning? Dan is het regionale doorstroombeleid: Van groot naar beter waarschijnlijk interessant voor u.

Wat is doorstromen?

We spreken van ‘doorstromen’ als huurders verhuizen naar een andere huurwoning die beter aansluit bij hun levensfase. De achtergelaten woning komt weer beschikbaar voor andere woningzoekenden. Zo ontstaat er beweging op de woningmarkt. Voor deze regeling wijzen de regionale corporaties elk jaar een aantal doorstroomwoningen aan.

Vanuit welke woningen kunt u doorstromen?

U kunt mogelijk doorstromen als u nu woont in een:

  • grote eengezinswoning
  • met een oppervlak van minimaal 65m2
  • met minimaal 3 slaapkamers

Huurt u nu van Waardwonen en is de nieuwe woning ook van Waardwonen? Dan neemt u uw huidige kale huurprijs mee naar de nieuwe woning. Is de nieuwe woning goedkoper dan de huidige woning? Dan betaalt u de laagste kale huurprijs. Let op: servicekosten komen hier dus nog wel bij.

U valt onder het Doorstroombeleid als:


Uw woning

U huurt op dit moment een ruime eengezinswoning van minimaal 65m2 van Waardwonen of een andere deelnemende corporatie met minimaal 3 slaapkamers. Deze woning komt vrij als u verhuist.

Inschrijving bij Entree

U staat ingeschreven als woningzoekende bij Entree. Het voorrangslabel Van groot naar beter staat aan.

Is dit nog niet het geval, maar voldoet u wel aan de voorwaarden? Neem dan contact met ons op. Wij koppelen het label dan aan uw inschrijving. Daarna kunt u reageren op woningen met het label Van groot naar beter.

Uw leeftijd

U óf uw partner is ouder dan 55 jaar.

Huurbetaling en overlast

Er is geen achterstand in de huurbetalingen en er is geen overlastdossier.

Uw inkomen

Uw inkomen past bij de huurprijs van de nieuwe woning.


Naar welke woningen kan ik doorstromen?

Als u aan alle eisen voldoet, kunt u met voorrang verhuizen naar vrijkomende levensloopbestendige woningen (appartement of gelijkvloers) die onder het regionale Van groot naar beter beleid vallen. Deze woningen hebben maximaal twee slaapkamers.

In de advertenties op entree.nu staat duidelijk met een label aangegeven dat het gaat om een woning die onder het doorstroombeleid Van groot naar beter valt. De woning wordt vervolgens toegewezen aan de doorstromer met de langste meettijd.

 

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op ons op via info@waardwonen.nl of bel met de medewerkers van de Klantenservice via (026) 326 30 50.

Lees ook

Woning ruilen

Het is niet altijd eenvoudig om via Entree snel een passende woning te vinden. Woningruil kan de oplossing zijn.

Langer zelfstandig thuis wonen

Prettig wonen is heel belangrijk. Juist ook als u wat ouder wordt. En zeker als u (tijdelijk) te maken krijgt met ziekte of een lichamelijke beperking.

Woning aanpassing om medische redenen

Kunt u door een ziekte, beperking of ouderdom uw woning niet meer normaal gebruiken? Dan kan de gemeente u helpen om uw woning aan te passen.