Een woning zoeken

Bent u op zoek naar een (andere) woning? Schrijf u dan via de website van Entree in als woningzoekende. 

Schrijf u in bij Entree

Een woning zoeken

Wij hebben sociale huurwoningen in de gemeente Lingewaard en in Millingen aan de Rijn. Wij verhuren deze woningen via de website van Entree. Op deze website staan de beschikbare woningen op van alle woningcorporaties in de regio Arnhem-Nijmegen, waaronder Waardwonen. Het aanbod wordt elke werkdag geactualiseerd.

Schrijf u in bij Entree

Ziet u een leuke woning en wilt u reageren? Zorg dan dat u ingeschreven bent bij Entree. Daarna kunt u maximaal twee reacties plaatsen.

Controleer uw keuze

Na uw keuze klikt u op ‘Mijn Entree’ om uw reactie te controleren. U leest op deze pagina ook wanneer u weer mag reageren op andere woningen.

Keuze aanpassen

Het aanbod op de website van Entree wordt elke werkdag bijgewerkt. Het kan gebeuren dat u in het nieuwe aanbod een beter passende woning vindt, terwijl u al twee reacties heeft uitstaan. Ga dan naar ‘Mijn Entree’ en trek één van uw reacties in. Daarna kunt u reageren op de huurwoning die beter bij u past.

Direct kans en loting

Behalve het normale aanbod, vindt u op Entree ook direct-kans-woningen, die zijn direct te huur. Reageert u daar als eerste op en voldoet u aan de voorwaarden? Dan bent u de nieuwe bewoner. Daarnaast zijn er woningen die via loting worden toegewezen. Na de sluitingsdatum bepaalt de computer wie de nieuwe bewoner wordt. U kunt dus laat reageren en tóch de nieuwe bewoner zijn, op voorwaarde dat u voldoet aan de criteria in de advertentie.

Zorg voor actuele inschrijfgegevens

Het is belangrijk dat de gegevens van uw inschrijving bij Entree steeds actueel zijn. Stijgt of daalt uw (gezamenlijke) verzamelinkomen of verandert er iets in de gezinssamenstelling? Pas uw gegevens dan meteen aan via ‘Mijn Entree’.

  • Als u een inkomensverlaging niet aanpast, kan het zijn dat u een woning die passend lijkt niet toegewezen krijgt. Uw inkomen is tenslotte lager dan in Mijn Entree vermeld staat. Het kan zijn dat u daardoor niet meer aan de inkomenseis voldoet.
  • Als u een inkomensverhoging niet aanpast, wordt uw reactie op een woning mogelijk onderaan de lijst met geïnteresseerden geplaatst. Dit gebeurt als het inkomen dat u vermeld heeft te laag is om een bepaalde (duurdere) woning toegewezen te krijgen.

Als u een woning toegewezen krijgt, controleren we vóór de definitieve toewijzing uw gegevens. U moet dan in ieder geval een inkomensverklaring van één of maximaal twee jaar geleden hebben. Deze kunt u opvragen bij de Belastingdienst via (0800) 05 43 of online via Mijn Belastingdienst. Als u de verklaring online aanvraagt, kunt u hem direct printen.

We vragen u ook om de uittreksel van de Basisregistratie personen met daarop uw woonhistorie. U vraagt deze aan bij de gemeente waar u nu woont.

Toewijzing

Er zijn spelregels voor de toewijzing van woningen. We kijken daarbij vooral naar uw inkomen en de gezinssamenstelling. In sommige gevallen zijn er nog aanvullende voorwaarden om een woning toegewezen te krijgen. Als er andere geïnteresseerden zijn die ook aan de regels voldoen, bepaalt de meettijd wie de woning toegewezen krijgt. De meettijd is de inschrijftijd bij Entree of hoe lang u in uw huidige zelfstandige woonruimte woont. 

Lees ook

Reageer op een woning

Op de website van Entree kunt u direct op woningen reageren.

Passend toewijzen

Wanneer u reageert op een woning betekent dit niet dat de woning automatisch aan u toegewezen wordt. Hiervoor zijn een aantal spelregels. 

Van woning ruilen

Het is niet altijd makkelijk om via Entree snel een passende woning te vinden. Woningruil kan dan een oplossing zijn.