Wat is begint met een kleine ergernis kan soms enorm uit de hand lopen. Herkenbaar? Er is iets aan te doen.
Bij buurtbemiddeling proberen buren en buurtgenoten hun ruzie met elkaar op te lossen met hulp van vrijwillige buurtbemiddelaars. Deze onafhankelijke vrijwilligers luisteren naar het verhaal van beide partijen, ze geven geen oordeel en helpen ruziënde buren zelf hun probleem op te lossen.
Buurtbemiddeling is er voor alle bewoners die ruzie hebben met buren of buurtgenoten. U kunt zelf Buurtbemiddeling bellen, maar het kan ook zijn dat de gemeente, politie of de Waardwonen dit voor u doet. Goed om te weten: het is altijd vrijwillig.
Na het aanmelden van een burenruzie gaat een vrijwilliger op bezoek bij beide partijen. Als u dat beide wilt, volgt daarna, op neutraal terrein, een gesprek waar de bemiddelaar bij is. De afspraken die u maakt leggen we vast. Na een poosje belt de bemiddelaar beide partijen nog eens om te horen of het nu beter gaat.
Goed om te weten:
Heeft u vragen of heeft u buurtbemiddeling nodig? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling in uw gemeente.
Gemeente Lingewaard
Bel met de coördinator Buurtbemiddeling via (088) 001 13 33 of stuur een e-mail naar buurtbemiddeling@sterker.nl.
Gemeente Berg en Dal
Bel met de coördinator Buurtbemiddeling via (088) 001 13 33 of stuur een e-mail naar buurtbemiddelingbergendal@sterker.nl.
Bijna iedereen heeft wel eens overlast van zijn buren. Vaak heeft de ander niet eens door dat ze overlast geven. Daarom is het altijd goed om samen in gesprek te gaan.
Iedereen woont fijner in een schone, veilige en gezellige buurt. Daar helpen we u graag bij. Onze consulenten sociaal beheer en wijkconsulenten zijn uw eerste aanspreekpunt.
Heeft u een leuk idee om uw buurt te verbeteren? Vraag dan om een bijdrage uit ons Leefbaarheidsfonds.