Een woning kopen of verkopen

Wilt u een huurwoning kopen? Of heeft u ooit een huurwoning met koopgarant gekocht en wilt u die weer verkopen? We vertellen u er graag meer over. 

We vertellen u er meer over

Een woning kopen of verkopen

We houden zoveel mogelijk woningen in verhuur. Maar heel af en toe verkopen we een woning. We doen dit alleen na een zorgvuldige afweging. Vanaf 1 juli 2024 krijgen huurders van een sociale eengezinswoning in de gemeente waar de woning staat als eerste kans om een woning te kopen. Als er woningen in de verkoop zijn, ziet u dat op deze pagina.

Sommige woningen zijn verkocht via de Koopgarantregeling. Hierbij kreeg de koper de garantie dat wij de woning weer terugkopen. Op deze pagina leest u hier ook meer over.

Huurders krijgen eerste kans bij verkoop ééngezinswoningen

Vanaf 1 juli 2024 is er nieuw overheidsbeleid. Hierin is geregeld dat huurders van een sociale huurwoning als eerste de kans krijgen om een te koop komende huurwoning te kopen. Dit geldt alleen voor ééngezinswoningen en tijdens de eerste vier weken dat de woning te koop staat. En er gelden een aantal voorwaarden.

Lukt het niet om binnen vier weken de woning aan een huurder te verkopen? Dan kunnen andere geïnteresseerde kopers een bod doen.

 

Staat de woning in de gemeente Berg en Dal?

Dan krijgt u voorrang als u:

  • in Berg en Dal woont
  • én een woning huurt van Waardwonen of Oosterpoort.

Staat de woning in de gemeente Lingewaard?

Dan krijgt u voorrang als u:

  • in Lingewaard woont
  • én een woning huurt van Waardwonen of WOONstichting Gendt.

Verkoop loopt via een makelaar

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een woning? Onze makelaar biedt de huurwoning te koop aan op Funda en op hun eigen website.

In de advertentie staat informatie over de woning en de eventuele voorwaarden bij de de verkoop. Zoals dat u als huurder de eerste 4 weken voorrang hebt.

Welke woningen staan op dit moment te koop?

Hieronder kunt u ook zien welke huurwoningen op dit moment te koop koop zijn. Het kan zijn dat de vier weken termijn waarin u als huurder voorrang krijgt al is afgelopen.

Als er hieronder geen linkjes staan, staan er op dit moment geen woningen te koop.

Uw eigen huurwoning kopen

Wilt u weten of u uw huurwoning eventueel kan kopen? Neem dan contact met ons op via verkoop@waardwonen.nl of bel ons op (026) 326 30 50. U kunt ook het contactformulier invullen.

Ik wil mijn woning verkopen (Koopgarant)

Heeft u uw woning ooit van ons gekocht via de Koopgarantregeling? En wilt u uw woning verkopen? Dan koopt Waardwonen de woning van u terug.

Hoe werkt het?

Via het formulier Aanvraag terugkopen Koopgarant woning kunt u ons vragen om de woning van u terug te kopen. Na uw verzoek, geven wij dit door aan Stichting OpMaat. OpMaat neemt contact met u op voor de verdere afhandeling.

Meer informatie over het terugkoopproces vindt u op de website van OpMaat.

Formulier aanvraag terugkopen Koopgarant woning

Uw gegevens

Naam(verplicht)
Adres(verplicht)

Gegevens over uw woning

DD dash MM dash JJJJ
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Toestemming

Toestemming delen gegevens(verplicht)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.