Componistenhof – Millingen aan de Rijn

Nieuwbouw

Op de hoek van de Vivaldistraat en Chopinstraat in Millingen aan de Rijn bouwen we 26 huuurappartementen. De appartementen zijn voor bewoners van 55 jaar of ouder. De bouw vormt de derde en laatste fase van het plangebied Schoollocatie.

Levensloopbestendig bouwen

Het appartementengebouw krijgt een aantal verdiepingen. Elk appartement heeft een woonoppervlak van ongeveer 70 m2. Naast een woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers, hebben ze een balkon of terras. Op de begane grond is er voor elk appartement een eigen berging.

Omdat er bewoners van 55 jaar en ouder komen wonen, krijgt het gebouw een lift. Ook komen er in de appartementen geen drempels. En maken we een aantal appartementen beter toegankelijk voor huurders met een rolstoel.

Verhuur gericht op doorstroming

Bij een groot deel van de appartementen geldt ons doorstroombeleid. Dit betekent dat bepaalde mensen voorrang krijgen bij de huur van deze appartementen.

Dit geldt voor mensen die al in Millingen aan de Rijn wonen; 55 jaar of ouder zijn en een huurwoning met 3 slaapkamers achterlaten. Een groot voordeel van het doorstroombeleid is dat u uw huidige huurprijs ‘meeneemt’. De huur van uw nieuwe appartement is dan niet hoger dan uw huidige huur.

Dit doorstroombeleid maakten we samen met de Huurdersvereniging Millingen aan de Rijn en de gemeente Berg en Dal. We doen dit om jongeren en jonge gezinnen meer kans te geven op een passende huurwoning in Millingen aan de Rijn.

Planning

Het bestemmingsplan is onherroepelijk. 15 december 2022 presenteerden we de plannen aan omwonenden. Zij reageerden enthousiast. Eind 2022 tekenden we vervolgens de overeenkomst voor de bouw met Giesbers Wijchen.

De bouw is inmiddels gestart.

  • Start bouw: voorjaar 2023
  • Oplevering appartementen: medio 2024

Lees ook