Componistenhof – Millingen aan de Rijn

Nieuwbouw

Op de hoek van de Vivaldistraat en Chopinstraat in Millingen aan de Rijn bouwen we 26 huuurappartementen. De appartementen zijn voor bewoners van 55 jaar of ouder. De bouw vormt de derde en laatste fase van het plangebied Schoollocatie.

Levensloopbestendig bouwen

Het appartementengebouw krijgt een aantal verdiepingen. Elk appartement heeft een woonoppervlak van ongeveer 70 m2. Naast een woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers, hebben ze een balkon of terras. Op de begane grond is er voor elk appartement een eigen berging.

Omdat er bewoners van 55 jaar en ouder komen wonen, krijgt het gebouw een lift. Ook komen er in de appartementen geen drempels. En maken we een aantal appartementen beter toegankelijk voor huurders met een rolstoel.

Verhuur gericht op doorstroming

De toewijzing van de appartementen gaat via het doorstroombeleid. Dit wil zeggen dat:

 1. We deze woningen met voorrang toewijzen aan huurders, vanaf 55 jaar, van Waardwonen die in Millingen aan de Rijn wonen en een eengezinswoning verlaten met minimaal 3 slaapkamers. Een slaapkamer is een af te sluiten ruimte met een deur en daglicht die voldoet aan de voorschriften vanuit het bouwbesluit.
 2. Vervolgens wijzen wij deze woningen met voorrang toe aan huurders, vanaf 55 jaar, van Waardwonen die in Millingen aan de Rijn wonen en een eengezinswoning verlaten met minimaal 2 slaapkamers. Let op: huurders die een woning achterlaten met 2 slaapkamers komen niet in aanmerking voor een provinciale vergoeding.
 3. Daarna kunnen ook huurders, vanaf 55 jaar, van Waardwonen uit een andere kern (die een grote eengezinswoning achterlaten) in aanmerking komen.
 4. Appartementen waar geen kandidaten op reageren die voldoen aan het doorstroombeleid wijzen we toe aan overige woningzoekenden vanaf 55 jaar.

Met nadruk geven wij aan dat uw positie niet leidend is bij het toewijzen van deze zesentwintig appartementen Componistenhof. Op de rolstoelvriendelijke woningen hebben mensen, vanaf 55 jaar, met een indicatie voor een Rolstoelgeschikte woning voorrang.

Aanvullende voorwaarden van het doorstroombeleid

Komt u op basis van uw leeftijd en uw huidige woning aanmerking voor een appartement? Dan kijken we ook nog of:

 • Er geen achterstand in de huurbetalingen is
 • Er geen overlastdossier is.
 • Uw inkomen past bij de huurprijs van de nieuwe woning.
 • U staat ingeschreven als woningzoekende bij Entree.

Is dit allemaal in orde? Dan bieden wij u de woning aan.

Huurders die onder voorwaarden van het doorstroombeleid vallen gaan maximaal dezelfde kale huur betalen als de kale huur die zij betalen voor de door hen verlaten woning.

Waar we nu staan

Het bestemmingsplan is onherroepelijk. 15 december 2022 presenteerden we de plannen aan omwonenden. Zij reageerden enthousiast. Eind 2022 tekenden we vervolgens de overeenkomst voor de bouw met Giesbers Wijchen.

De bouw is gestart. Alle woningen zijn begin november aangeboden op Entree.nu. Op dit moment vinden de gesprekken met kandidaat huurders plaats.

Planning

 • Start bouw: voorjaar 2023
 • Reageren via Entree.nu kon tot 6 november 2023
 • Oplevering appartementen: medio 2024

Lees ook