Nieuwe huurders gaan vergoeding betalen voor zonnepanelen

Nieuws

Vanaf 1 januari vragen we nieuwe huurders – waarvan het huurcontract ingaat vanaf 1 januari 2022 – om een kleine maandelijkse vergoeding voor de zonnepanelen op hun dak. De vergoeding is een gedeeltelijke dekking voor de investering, onderhoud- en reparatiekosten en de vervanging in de toekomst. Voor de meeste zittende huurders verandert er niets*. 

Vanuit het nationale Klimaatakkoord werken we aan een centraal doel: het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49 % in 2030 ten opzichte van 1990. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst én houden we de energielasten voor onze huurders zo laag mogelijk.

Flinke besparing voor huurders 
Waardwonen is een van de koplopers in Nederland op het gebied van energieverduurzaming. De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in energiemaatregelen en isolatie. Al in 2022 hebben onze woningen gemiddeld energielabel A. Op dit moment werken we aan verdere reductie van de Co2-uitstoot van onze woningen en aan duurzame energie. Bijvoorbeeld door zonnepanelen. We hebben nu 8.700 zonnepanelen op 1.450 van onze woningen. Dankzij de zonnepanelen kunnen huurders flink besparen op hun energierekening.

Vergoeding
Met de huurdersvereniging hebben we afgesproken dat de energetische verbeteringen voor bestaande woningen – waaronder het plaatsen van zonnepanelen – niet tot huurverhoging leiden voor de zittende huurders. Maar voor nieuwe huurders van bestaande woningen met zonnepanelen wordt dat anders. Vanaf 1 januari gaan we nieuwe huurders van een woning een vergoeding vragen van 2 euro per maand per paneel (met een maximum van 12 euro per maand).

Voor de meeste van onze zittende huurders met zonnepanelen verandert er dus niets. Alleen kan het zijn dat straks uw nieuwe buurman wel een vergoeding betaalt en u zelf niet.

Heeft u hier vragen over? Kijk dan bij de veel gestelde vragen of neem contact op via 026-350 26 50 of info@waardwonen.nl.

*Enkele huurders van nieuwbouwprojecten zoals de Kazerne, de Doelenstraat en de Plakse wei gaan de vergoeding ook betalen. U wordt hier apart over geïnformeerd per brief.