Nieuwe huurprijzen per 1 juli 2024

Tussen 23 en 27 april 2024 krijgt u een e-mail of brief van ons over de huuraanpassing 2024. Daarin staat precies wat de huuraanpassing voor u betekent.

Nieuwe huurprijzen per 1 juli 2024

Uw woning betaalbaar houden. Dat vinden wij belangrijk. Ook dit jaar gaan we voor huren die passen bij het inkomen van onze huurders. Dit jaar verhogen we de huur voor de meeste huurders met 4,9%. Dat is hoger dan de laatste jaren. We leggen u het graag uit.

Tussen 23 en 27 april 2024 krijgt u een e-mail of brief over de huuraanpassing 2024. Daarin staat precies wat de huuraanpassing voor u betekent.

Wat verandert er in mijn huur?

Ieder jaar mogen wij de huur verhogen. De overheid bepaalt jaarlijks hoeveel dat maximaal mag zijn. Deze huurverhoging gaat over uw kale huur.

 

Waarom deze huurverhoging?

Het geld van deze huurverhoging hebben we nodig om de bestaande woningen te blijven onderhouden en verbeteren. En daarnaast willen we nieuwe woningen bouwen voor mensen die nu geen woning kunnen vinden.

We hebben daarbij natuurlijk gekeken welke huurverhoging voor huidige huurders te betalen is. Hierbij speelt mee dat:

 • het gemiddelde loon (of uitkering) harder stijgt dan onze huurprijzen;
 • u als huurder dit jaar ongeveer € 34,- meer huurtoeslag krijgt;
 • bijna al onze woningen zijn verduurzaamd. Hierdoor is de energierekening lager. Is uw woning nog niet verduurzaamd? Dan krijgt u geen huurverhoging.

Komt u er financieel niet uit door deze huurverhoging? Neem dan contact met ons op.

Glasfonds en klein onderhoud

Uw bijdrage aan het glasfonds gaat in 2024 omhoog. Uw bijdrage voor het klein onderhoud blijft gelijk.

De (nieuwe) bedragen zijn:

 • € 1,95 voor het glasfonds
 • € 5,20 voor het klein onderhoud

Let op: betaal vanaf 1 juli de nieuwe huurprijs!

Via de betaallink in onze mail of automatische incasso gaat dit vanzelf goed. Schrijft u het bedrag zelf over? Zorg dan dat u dit op tijd aanpast.

mijn.waardwonen.nl

U kunt via mijn.waardwonen.nl allerlei informatie over uw woning vinden. Hier staat vanaf 1 juli 2024 ook de nieuwe huurprijs en de woningwaardering (op basis hiervan bepalen wij de huurprijs).

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Onze Klantenservice-medewerkers beantwoorden ze graag! Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.  Neem contact met ons op

Wilt u bezwaar maken?

Bent u het niet eens met de huurverhoging? Dan kunt u bezwaar maken. Uw bezwaar moet uiterlijk 30 juni 2024 bij ons binnen zijn. Dit kan per post of per e-mail. Een formulier voor het maken van bezwaar en meer informatie over bezwaar maken vindt u op:

U kunt de Rijksoverheid ook bellen op telefoonnummer 1400.

Beoordeling en vervolg

Als wij uw bezwaar ontvangen, bekijken wij of we het eens zijn met uw bezwaar. Vinden wij uw bezwaar niet terecht, dan leggen wij u uit waarom. Bent u het niet eens met onze uitleg, dan sturen wij uw bezwaarschrift door naar de onafhankelijke Huurcommissie.

De Huurcommissie beoordeelt dan of de huurverhoging redelijk is. Voor een procedure bij de Huurcommissie betaalt u een voorschot van € 25,-. Stelt de Huurcommissie in het gelijk, dan krijgt u dit bedrag terug.

Ontvangt u huurtoeslag?

Wij geven wij vanaf 1 juli de nieuwe subsidiabele huur (dat is de kale huur plus een aantal servicekosten) door aan de Belastingdienst. Op basis hiervan berekenen zij uw (aangepaste) huurtoeslag.

Hoewel wij het doorgeven, bent u zelf verantwoordelijk dat de Belastingdienst de juiste informatie heeft.

TIP: controleer na 1 juli of de Belastingdienst rekent met de juiste huur. Zo voorkomt u dat u misschien later geld moet terugbetalen aan de Belastingdienst. U kunt dit controleren door in te loggen op www.toeslagen.nl. Of door te bellen met (0800) 05 43.

Weet u niet of u recht heeft op huurtoeslag?

Als u een woning huurt heeft u misschien recht op huurtoeslag van de overheid. Dat hangt af van uw inkomen en de hoogte van uw huur. Wilt u weten of u toeslag kunt krijgen?

Komt u in aanmerking voor huurverlaging?

Heeft u sindskort een laag gezamenlijk inkomen? Bijvoorbeeld omdat u uw baan bent verloren, bent gepensioneerd, of het vertrek van een partner of kind?

Dan komt u misschien in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging. Dit zijn de voorwaarden:

 • de huurprijs van uw woning is € 577,91 of hoger;
 • u huurt vanaf 1 maart 2023 of eerder uw huurwoning;
 • u heeft in 2023 geen huurverlaging gekregen vanwege uw inkomen;
 • en u heeft de laatste 6 maanden een laag inkomen.

Wat hebben we van u nodig?

Om te kijken of u recht heeft op huurverlaging, hebben we onderstaande documenten van u nodig:

 • Een ondertekende verklaring over met wie u in de woning woont. Zet hierin van iedereen de naam en geboortedatum.
 • Recente loon- of uitkeringsspecificaties van alle bewoners.
 • De inkomensverklaringen over 2023 van alle bewoners. Deze verklaringen kunt u vanaf juni 2024 opvragen bij de Belastingdienst.

U kunt deze stukken aan ons opsturen per post of e-mail naar info@waardwonen.nl. Dit kan tot en met 30 december 2024.

Lees meer

Huur betalen kan op verschillende manieren

Bijvoorbeeld via automatische incasso, zelf overmaken of via een betaallink in uw e-mail/sms. U kiest wat het beste bij u past.

Inzicht via mijn.waardwonen.nl

Via ons online klantportaal mijn.waardwonen.nl kunt u zelf online veel dingen snel en eenvoudig regelen.

Zorgen over betalen van huur en energierekening?

Maakt u zich zorgen over het betalen van uw huur? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing.