Wij hebben een speciale brandkaart gemaakt. Hierin staan tips wat u kunt doen om een brand te voorkomen én hoe u het beste kunt handelen bij brand.
In deze folders van de brandweer leest u nog meer tips:
Het verplicht om in huis een rookmelder te hebben op elke verdieping. Bij huurwoningen is de verhuurder daarvoor verantwoordelijk. Daarom hebben we – bij onze woningen die voor 2003 gebouwd zijn – rookmelders geplaatst. De woningen die na die tijd zijn gebouwd, hebben al rookmelders.
Het is goed om deze regelmatig schoon te maken. Onze opzichter André legt in de video uit hoe u dat doet.
Heeft een woning lang leeg gestaan? Is de kraan lang niet gebruikt? Dan is er een kans op legionella.
Een kraan langere tijd niet gebruikt?
Let ook op een plantenspuit of tuinslang!
Het nadeel van een kierdicht huis is dat er vrijwel geen natuurlijke ventilatie is. En ventileren is nodig voor de afvoer van vocht en het verversen van de gebruikte lucht in huis. Als u slim ventileert blijft het energieverlies beperkt. Sterker nog, u kunt meer energie verliezen als u niet ventileert. Want als de lucht binnen steeds vochtiger wordt, moet u steeds harder stoken om al dat vocht op temperatuur te houden en te laten verdampen.
U kunt het beste de woning twee keer per dag goed doorluchten. Draai de thermostaat een half uur van tevoren laag en zet dan ramen en deuren vijftien tot twintig minuten tegenover elkaar open. Zorg er ook voor dat er altijd een klepraampje of ventilatie-rooster openstaat in vochtige ruimtes.
Woont u in een wooncomplex? Dan kunt u van ons zout krijgen om te strooien. In elk complex staat hiervoor een zoutbak. Voor elk complex zijn 4 zakken beschikbaar.
Wilt u zout ophalen of heeft u hier vragen over? Bel met de Klantenservice op (026) 326 30 50.
Bevroren leidingen zijn niet alleen vervelend, het kan ook veel schade veroorzaken. U voorkomt het door:
Onderhoudsmedewerkers Jos laat u zien hoe u uw cv-ketel bijvult.
U woont het liefst in een huis dat helemaal naar uw smaak is ingericht. Wij werken daar graag aan mee.