Schoollocatie Millingen a/d Rijn, fase III

Op de hoek van de Vivaldistraat en Chopinstraat in Millingen aan de Rijn werkt Waardwonen aan nieuwbouwplannen voor 26 huurappartementen. Het gaat om appartementen die gericht zijn op bewoners van 55 jaar of ouder. De bouw van deze appartementen vormt de derde en laatste fase van het plangebied.

Levensloopbestendig bouwen

Het plan bevat het bouwen van een appartementencomplex met meerdere verdiepingen. Elk appartement heeft een woonoppervlak van 65 tot 75 m2 en is voorzien van een woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers. Daarnaast beschikt elk appartement over een balkon of terras en is er op de begane grond een eigen berging aanwezig.

Om het appartementengebouw levensloopbestendig te maken is deze voorzien van een lift. Ook worden de appartementen gebouwd zonder drempels binnenshuis. Enkele appartementen worden speciaal toegankelijk gemaakt voor bewoners met een rolstoel.

Verhuur gericht op doorstroming

Voor dit nieuwbouwproject is voor een groot deel van de appartementen een doorstroombeleid van toepassing. Dit betekent dat inwoners van Millingen aan de Rijn die 55 jaar of ouder zijn en een huurwoning met tenminste 3 slaapkamers achterlaten, voorrang krijgen op de huur van een nieuwbouwappartement. Een groot voordeel van dit doorstroombeleid is het ‘meenemen’ van de huidige huurprijs. De huur van het nieuwe appartement is dan niet hoger dan de huidige huur.

Dit doorstroombeleid is in samenspraak met de Huurdersvereniging Millingen aan de Rijn en de gemeente Berg en Dal opgesteld. Dit beleid heeft als doel om woningzoekende jongeren en jonge gezinnen meer kans te geven op een passende huurwoning in Millingen.

Planning

  • Bestemmingsplanprocedure: najaar 2021 – voorjaar 2022
  • Selecteren Ontwerp & Bouw-partner: voorjaar 2022
  • Start bouw: najaar 2022
  • Oplevering appartementen: najaar 2023