Tuindorp Oost te Huissen

Na de start van de bouw in april 2013 is het project voorspoedig verlopen. De woningen zijn in november 2013,iets eerder dan gepland, allemaal opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Tuindorp Oost 20 EGW

Ligging

Tuindorp Oost vormt het sluitstuk van de wijk Loovelden. Hier worden onder meer fraaie eengezinswoningen gerealiseerd in diverse prijsklassen.  In en rondom het plan is er volop ruimte voor groen. De royale groenstroken in het plangebied laten de bewoners optimaal genieten van rust en ruimte. De wijk Loovelden ligt vanuit het centrum van Huissen gezien, in noordwestelijke richting, tegenover de wijk De Zilverkamp. In Huissen ook wel de zuidzijde Loostraat genoemd. De Loostraat vormt de scheiding tussen deze twee grote wijken. Verder loopt deze wijk vanaf de Karel Doormanstraat en de wijk Hofmeesterij naar de Mooieweg die uitkomt in de Rijkerswoerd-Oost in Arnhem.

Loovelden is de jongste wijk van Huissen en bestaat uit voornamelijk koopwoningen. Midden in de wijk staat de Bredeschool, bestaande uit een R.K. Basisschool De Boemerang, peuterspeelzaal Dikkie Dik en de buitenschoolse opvang de Volle Maan. Centraal in de wijk ligt het Loopark met waterpartij. Ideaal voor wandel- en fietsrecreatie. In de zomer wordt er gevist en ’s winters geschaatst. De voetbalvelden van RKHVV en de tennisvelden van TVH liggen op loop- en fietsafstand. Aan het eind van de Loostraat ligt manege Ruimzicht waar onder meer paardrijlessen worden gegeven. Deze wijk is zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen.

Op het centraal gelegen Plaza ligt het Medisch Centrum Loovelden. In dit woonzorgcomplex zijn onder meer gevestigd een huisartsenpraktijk, een verloskundigenpraktijk en een apotheek. In het zelfde pand huisvest de Driestroom mensen met een verstandelijke beperking, is er een afdeling voor zorgcentrum Betuweland en zijn er appartementen voor overige bewoners van 55+. Ook is een parkeerkelder aangelegd met  parkeerplaatsen voor de gebruikers van dit pand en overige huurders. Er zijn nog parkeerplaatsen te huur/te koop.

De wijk is per auto prima bereikbaar. Loovelden ligt op 5 minuten van afrit Huissen rijksweg N325 (Arnhem-Nijmegen). Binnen een kwartier ben u in Arnhem. Aan de Loostraat bevinden zich de bushaltes voor de lijn 33 en de snelbusverbinding tussen Arnhem en Nijmegen lijn 300.

Omschrijving woningen

De woningen hebben een chique uitstraling door de subtiele details in de baksteen gevels. De indeling is als volgt: vanaf de voordeur komt men binnen in een ruime entree van waaruit men toegang heeft naar het toilet, de keuken/woonkamer en de trap naar de eerste verdieping. Aan de straatzijde bevindt zich de open keuken. De praktische woonkamer is tuingericht. Een deur geeft toegang tot een ruime tuin met terras. Achterin de tuin staat de fietsenberging die grenst aan het achterpad. Op de verdieping bevinden zich rond een overloop een drietal slaapkamers van verschillende grootte en een badkamer met een douchehoek en een wastafel. Op de tweede verdieping, die bereikbaar is met een vaste trap, bevindt zich een ruime zolder. Hier zijn de opstelplaatsen voor een wasmachine en wasdroger. Via de volgende links ziet u uitgebreide informatie over de woningen: informatieset en plattegronden

Foto plattegrond Loovelden - Tuindorp Oost