Klappenburg – Bemmel

Sloop/Nieuwbouw Groot onderhoud

Samen met de bewoners en de bewonerscommissie hebben we een plan gemaakt voor een deel van de Gerard Rijssenbeekstraat, Klappenburgstraat en Meidoornstraat. Het plan bestaat uit zowel renovatie als sloop/nieuwbouw.

De renovatie is klaar

De renovatie van 22 eengezinswoningen in de Klappenburgstraat en Gerard Rijssenbeekstraat is klaar. We hebben vloeren, gevels en daken geïsoleerd. Zonnepanelen geplaatst en de keukens, toiletten, badkamers en bergingen gerenoveerd. Ook hebben de woningen nu een mechanisch ventilatiesysteem.

Nieuwbouw

Door de sloop van 18 woningen (en renovatie van 3) maken we ruimte voor de nieuwbouw van 26 woningen. Er komen straks acht levensloopbestendige* woningen en 18 boven/beneden-woningen.

* Een levenloopbestendige woning is een woning met op de begane grond een slaapkamer en badkamer. Hier kunnen bewoners lang blijven wonen.

Planning

De nutsaansluitingen zoals elektra en water zijn inmiddels afgesloten. Ook het archeologisch onderzoek is afgerond. We zijn half april 2024 gestart met de sloop. We starten aansluitend met de bouw. We verwachten dat de nieuwe huurders in het 2e kwartaal van 2025 de sleutels krijgen.

Verhuur

Alle bewoners van de woningen die we gaan slopen hebben een andere woning gevonden. Eén bewoner keert straks terug. De rest van de huurwoningen bieden we aan via Entree.