Veel mensen blij met materialen en planten na struikroofactie in De Klappenburg

Nieuws

In De Klappenburg gaan wij de komende tijd woningen renoveren en slopen. In de woningen en de tuinen was veel materiaal en groen aanwezig dat nog prima een ronde mee kan. Denk bijvoorbeeld aan keukenblokken, laminaat, beplanting, tuinhuisjes en schuttingen.

Daarom mochten bewoners van de wijk zaterdag 23 september komen woningplukken en struikroven in hun eigen wijk. We organiseerden deze actie samen met met Stichting Struikroven.

De hekken open

De woningen waren al enige tijd afgesloten en er stonden hekken omheen. Afgelopen zaterdag gingen ze open en kregen wijkbewoners daarom de kans om spullen en planten te roven uit de huizen en tuinen aan de genoemde straten.

Na een welkom en instructie met koffie en wat lekkers konden bewoners aan de slag. Het eerste uur was bedoeld voor mensen die zich vooraf hadden ingeschreven voor bepaalde spullen uit één van de te slopen woningen.

Daarna was iedereen welkom om spullen uit de woningen te halen en planten uit de tuinen te roven. Zo krijgen deze spullen een tweede leven in een ander huis en planten in een andere tuin. Er werd zelfs een speelgoed tractor buit gemaakt. De buurtbewoonster is blij met haar vondst en haar kleinkinderen waarschijnlijk ook!