Naam nieuw appartementencomplex in Bemmel onthuld….

Nieuws

Gisteren was het dan eindelijk zover: het opleverfeestje voor de bewoners van het appartementencomplex op de hoek Dorpstraat/Oostervelden. Hier hebben we 24 appartementen gerealiseerd voor senioren (55+) op de locatie van de oude brandweerkazerne. Tijdens het feest werd ook de naam van het appartementencomplex onthuld.

Directeur-bestuurder Erik Cuppen vertelde in zijn woordje voor de huurders: “Wij vinden dit een heel bijzonder moment. Normaal organiseren we een opleverfeest voor huurders vlak nadat ze de sleutel van hun nieuwe woning krijgen. Maar dat is ondertussen al meer dan een jaar geleden. Helaas gooide Corona roet in het eten, en moesten we de feestelijke opening uitstellen tot vandaag. We hebben het er even over gehad of het geen mosterd na de maaltijd was om alsnog een opleverfeest te organiseren, maar we kwamen als snel tot de conclusie dat we toch heel graag met onze huurders en collega’s de realisatie van uw nieuwe thuis wilde vieren. We zijn heel blij dat dat nu kan.”

Ook wethouder Helga Witjes richtte het woord tot de huurders waarin ze vond dat de bewoners best geluksvogels zijn. “Want het is fijn wonen op deze mooie locatie vlakbij het centrum en alle voorzieningen. En dat in deze tijd waarin er woningnood is.” Daarop werd er instemmend geknikt.

Mooi passende naam
Vervolgens gingen de aanwezigen naar de plek waar de naam werd onthuld. (Wie goed had opgelet had stiekem de naam in de ochtend al gezien toen het naambord werd geplaatst…. oeps.) Voor de nieuwe naam hebben we bewoners gevraagd hun ideeën in te sturen. Erik Cuppen: “Maar liefst 6 huishoudens gaven daar gehoor aan, zij stuurden in totaal 12 namen in. Een commissie van 5 medewerkers van Waardwonen hebben zich over de namen gebogen en beoordeeld of de namen relevant waren, of ze aansprekend zijn en of de naam wel kon in relatie tot andere organisaties en locaties in Bemmel. Vervolgens is er gestemd. De keuze was niet helemaal unaniem, want er waren ook andere toepasselijke namen. Maar uiteindelijk kon de hele commissie zich in de keuze vinden.

We hebben gekozen voor een naam die aansluit bij het recente verleden van deze plek. Eigenlijk heel simpel bedacht, maar juist daarom zo mooi passend.”

Huurder Ben Helsen werd naar voren geroepen. Hij heeft de naam bedacht, samen met zijn dochter. “Eigenlijk popte de naam gelijk bij ons op. Voor ons is dit een hele toepasselijke naam.” Daarna trokken Ben, Erik en Helga het onthullingsdoek weg van het naambord.

We wensen alle bewoners heel veel woongeluk in: De Kazerne!

Lees ook: Start verhuur nieuwe huurappartementen hoek Oostervelden/Dorpstraat in Bemmel