De winter komt eraan. Veel mensen voelen zich dan wat vaker alleen. Een kop soep en een goed gesprek kunnen dan veel betekenen. Bij ons huurdersmagazine zit dit keer een kaartje. Hiermee kunnen buren elkaar uitnodigen om samen een soepje te delen. Zo maken we samen de winter gezelliger!
Inspiratie nodig om te koken? Hieronder 3 recepten.
Hartverwarmende pompoensoep
Wat heeft u nodig voor 4 kommen?
- 1 flespompoen
- 2 winterpenen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 1 liter water
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper naar smaak
Zo maakt u het:
- Schil de pompoen en snijd in blokjes.
- Snijd de wortel, ui en knoflook fijn.
- Verhit olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg pompoen en wortel toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg water en bouillonblokje toe. Laat 20 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper.
Lekker met een stukje brood of een schepje crème fraîche.
Verkwikkende wortel-gembersoep
Wat heeft u nodig voor 4 kommen?
- 500 gram winterpeen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje verse gember (2 cm)
- 1 groentebouillonblokje
- 1 liter water
- 100 ml kookroom
- 1 eetlepel olie
- Peper naar smaak
Zo maakt u het:
- Snijd de wortel, ui, knoflook en gember in stukjes.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember.
- Voeg de wortel toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg het water en bouillonblokje toe. Laat 20 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Roer de kookroom erdoor en breng op smaak met peper.
Lekker met een beetje verse peterselie of koriander.
Stevige linzensoep
Wat heeft u nodig voor 4 kommen?
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 150 gram rode linzen
- 1 groentebouillonblokje
- 1 liter water
- 1 eetlepel olie
- Komijnpoeder (1 theelepel)
- Paprikapoeder (1 theelepel)
Zo maakt u het:
- Snijd de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in stukjes.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de wortel, bleekselderij en kruiden toe. Bak 5 minuten.
- Voeg de tomaten, linzen, water en bouillon toe.
- Laat 25 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep deels of helemaal, wat u lekker vindt.
Serveer met een lepel yoghurt of wat citroensap voor extra frisheid.