Nieuw doorstroombeleid bij verhuiswens

Uw woonwensen kunnen in de loop der tijd veranderen. Bijvoorbeeld omdat de samenstelling van uw huishouden is veranderd. Bent u ouder dan 55 jaar? Woont u in een grote eengezinswoning en denkt u weleens aan verhuizen naar een (kleinere) levensloopbestendige woning? Dan is ons nieuwe doorstroombeleid waarschijnlijk interessant voor u.

Met ingang van 1 juli kunnen huurders van een grote eengezinswoning met voorrang verhuizen naar vrijkomende levensloopbestendige woningen. Bovendien kunt u uw huidige huurprijs meenemen naar de nieuwe woning.

Wat is doorstromen?

We spreken van ‘doorstromen’ als onze huurders verhuizen naar een andere huurwoning die beter aansluit bij hun levensfase. De achtergelaten woning komt weer beschikbaar voor andere woningzoekenden. Zo ontstaat beweging op de woningmarkt. Voor deze regeling wijzen we jaarlijks speciaal een aantal doorstroomwoningen aan. De vrijgekomen eengezinswoningen stellen we vervolgens beschikbaar voor starters tot 30 jaar en jonge gezinnen tot 35 jaar.

Waar moet u aan voldoen om in aanmerking te komen?

  • U huurt op dit moment een woning van Waardwonen met minimaal 3 slaapkamers. Deze woning komt vrij als u verhuist.
  • U bent ouder dan 55 jaar.
  • Uw inkomen past bij de huurprijs van de nieuwe woning (zie Passend toewijzen op www.entree.nu)
  • U staat ingeschreven als woningzoekende bij Entree.

In onze advertenties op entree.nu geven we duidelijk aan dat het gaat om een doorstroomwoning. De woning wordt vervolgens toegewezen aan de doorstromer met de langste meettijd. Als de huur van de nieuwe woning hoger is dan uw huidige huur, blijft u de huidige huurprijs betalen! Wilt u meer weten? Neem contact op via 026 – 326 30 50