Waardwonen presenteert ontwerp voor de Componistenhof (Schoollocatie – fase lll)

Nieuws

Waardwonen gaat 26 huurappartementen bouwen voor 55-plussers in Millingen aan de Rijn. Het appartementengebouw krijgt de naam Componistenhof, en komt op de hoek van de Vivaldistraat en Chopinstraat. Inwoners uit het dorp krijgen voorrang bij de toewijzing. De bouw vormt de derde en laatste fase van het plangebied Schoollocatie. Vandaag is het contract met de aannemer getekend, het ontwerp is nu definitief. Vorige week kregen omwonenden vast een sneak preview.

Verhuur gericht op doorstroming

Erik Cuppen, directeur-bestuurder Waardwonen: “De appartementen zijn levensloopbestendig. Vier appartementen maken we beter toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Voor de andere 22 appartementen geldt straks ons doorstroombeleid. Inwoners uit Millingen die ouder zijn dan 55 jaar en een huurwoning achterlaten met minimaal 3 slaapkamers, krijgen – met behoud van hun huidige huurprijs – voorrang bij de toewijzing. Zo ontstaat er beweging op de woningmarkt. We doen dit om ook starters en jonge gezinnen meer kans te geven op een passende huurwoning in Millingen.”  

Ontwerp gepresenteerd aan omwonenden

Het nieuwe appartementengebouw krijgt drie woonlagen. Elk appartement heeft een woonoppervlak van ongeveer 70 m2. Naast een woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers, hebben ze een balkon of terras. Op de begane grond is er voor elk appartement een eigen berging. Op 15 december is het ontwerp van het appartementencomplex, gemaakt door Beltman Architecten, gepresenteerd aan omwonenden. In de aula van naastgelegen st. Martinusschool presenteerden Waardwonen en aannemer Giesbers de plannen aan omwonenden. Zij reageerden overwegend enthousiast op het ontwerp. Vandaag ondertekenden Waardwonen en Giesbers de overeenkomst voor de bouw.

Vandaag hebben Erik Cuppen (Waardwonen) en John de Beijer (Giesbers Wijchen) de overeenkomst getekend voor de bouw van 26 appartementen van de Componistenhof in Millingen aan de Rijn.

Jacco Floor, projectontwikkelaar Waardwonen: “Het ontwerp van de Componistenhof sluit qua architectuur en oriëntatie op een mooie manier aan bij de al aanwezige appartementengebouwen die al in eerdere fasen van het plangebied zijn gerealiseerd. Uit onderzoek blijkt dat we met de bouw van deze energiezuinige appartementen aansluiten bij een grote behoefte van de inwoners van Millingen.“

Blij met passende woningen voor 55-plussers

Wethouder Alex ten Westeneind: “Ook wij zijn erg blij met de bouw van de appartementen. Binnen onze gemeente is een groot woningtekort, met name voor starters en senioren. De nieuwe woningen zijn in eerste instantie bestemd voor 55-plussers. We zijn blij dat we nu ook deze doelgroep woningen kunnen bieden die beter past bij hun levensfase én tegelijkertijd ruimte maken voor andere woningzoekenden, zoals starters en jonge gezinnen.”

Planning

De bouw van de appartementen start in het voorjaar van 2023. Huurders van Waardwonen uit Millingen aan de Rijn die voor deze appartementen in aanmerking komen, worden in de loop 2023 per brief persoonlijk geïnformeerd over het verhuurproces. De appartementen worden naar verwachting rond de zomer  2024 opgeleverd.

  • Start bouw: voorjaar 2023
  • Oplevering appartementen: medio 2024

Lees meer over het project op de projectpagina Componistenhof.