Vacature: wij zoeken een junior communicatieadviseur!

Ben je een ster in contentcreatie? En wil je graag werken voor een sociale en innovatieve organisatie? Een leuke en gezellige werkplek met korte lijnen, waar je veel kunt leren, maar waar je ook veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? Dan moet je zeker reageren!

junior communicatieadviseur

24-32 uur per week

Wat ga je doen?

De functie van junior communicatieadviseur bij Waardwonen is een echte allround functie waarmee je in aanraking komt met alle onderdelen van het communicatievak. Je maakt content voor onze interne en externe communicatiemiddelen (nieuwsbrieven, website, Facebook, LinkedIn, enz). Leuke verhalen over activiteiten in de buurt, filmpjes of animaties, informatie voor onze huurders en andere samenwerkingspartners … jij draait je hand er niet voor om. De website en social media vallen onder jouw beheer, en je bent eindredacteur van onze algemene huurdersnieuwsbrief. Daarnaast adviseer je zelfstandig bij eenvoudige projecten en ondersteun je bij grotere projecten. Bovendien organiseer je trainingen voor de medewerkers, bijvoorbeeld schrijftrainingen of filmpjes maken. Ten slotte help je – vanuit jouw communicatierol – bij de organisatie van bijeenkomsten met een representatief karakter zoals informatiebijeenkomsten en feestelijke momenten zoals de oplevering van een nieuwbouwproject. 

Dit ben jij

Je bent een creatieve duizendpoot met een vlotte pen en goed gevoel voor beeld! Vanzelfsprekend heb je veel affiniteit met social media en digitale communicatie. Onze kernwaarden (ondernemend, oplossingsgericht, omgevingsgericht, klantgericht en samenwerken) zijn op je lijf geschreven. 

En verder 

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van Communicatie & Marketing of aantoonbare werkervaring.  
 • Je hebt minimaal 1 à 2 jaar relevante werkervaring. 
 • Je schrijft probleemloos teksten op B1-taalniveau en je hebt gevoel voor beeld en vormgeving. 
 • Je bent nieuwsgierig en volgt het nieuws, en je wil je graag verdiepen in onderwerpen die ertoe doen. 
 • Je neemt graag initiatief, en je kunt je eigen werk goed plannen en organiseren.  
 • Je communicatieve, contactuele en schrijfvaardigheden zijn sterk ontwikkeld en je bent flexibel en stressbestendig.  
 • Ervaring in en affiniteit met woningcorporaties is een pre. 

Wie zijn wij?

Waardwonen is een woningcorporatie die bijna 4.000 woningen verhuurt in de gemeenten Lingewaard en Berg en Dal. We zijn er vooral voor mensen die door hun inkomen of door andere omstandigheden niet in staat zijn zelfstandig te voorzien in passende huisvesting. We zetten ons in voor gelijke kansen op een woning voor al onze doelgroepen. Van starter tot senior en van urgent woningzoekende tot statushouder. Dat geldt ook voor mensen die ondersteuning of zorg nodig hebben. Iedereen moet bij ons een thuis kunnen vinden! 

Samen met onze partners zorgen we ervoor dat onze huurders een betaalbare, veilige, leefbare en prettige woonplek hebben. In ons ondernemingsplan, lees je waar we de komende jaren voor gaan.

De junior communicatieadviseur valt onder het team Staf, samen met een ervaren communicatieadviseur en andere staffuncties. Daarnaast werk je veel samen met onze wijkconsulenten, buurtbeheerders, medewerkers klantenservice, projectleiders, enz.  

Wat bieden wij?

 • Een werkweek van 24-32 uur in een maatschappelijk betrokken organisatie. Het definitieve aantal uren stemmen we nog af. 
 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar – met 1 maand proeftijd – dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast dienstverband.  
 • Een prima salaris in schaal H van de CAO Woondiensten (minimaal € 3.153,- en maximaal € 4.230,-). Inschaling is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. 
 • Een persoonlijk ontwikkelpakket en de mogelijkheid om je talenten verder te ontwikkelen. 
 • Goede voorzieningen zoals laptop, telefoon, reiskostenvergoeding en pensioenregeling. 
 • Een cafetariasysteem waarbij je arbeidsvoorwaarden kunt ruilen afgestemd op jouw persoonlijke wensen. 
 • En natuurlijk… een prettige, informele werkomgeving, met fijne collega’s waar je snel mee kunt schakelen. Een plek waar je zeker het verschil kunt maken! 

Sollicitatieprocedure

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze functie? Neem dan contact op met Inge Nuijten (communicatieadviseur) via 06 – 127 344 13. Of weet je nu al zeker dat jij het talent bent dat we zoeken? Stuur dan je cv met motivatie (mag een brief, maar ook een filmpje zijn) uiterlijk 6 juni 2022 naar hr@waardwonen.nl ter attentie van Femke de Jong (bestuurssecretaris). Er zijn twee gespreksrondes waarin je de organisatie en je toekomstige collega’s leert kennen. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 9 juni 2022. We kijken er naar uit om je te ontmoeten! 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.