Millingen aan de Rijn

Millingen aan de Rijn (gemeente Berg en Dal) ligt landelijk aan de splitsing van Rijn en Waal en ligt in het hart van natuurgebied de Gelderse Poort, een geliefd gebied bij fietsers en wandelaars. Waardwonen bezit in Millingen aan de Rijn ongeveer 800 woningen.

Voorzieningen

Alle basisvoorzieningen en voorzieningen voor een comfortabel leven zijn hier aanwezig. Alleen al aan de Heerbaan, de hoofdweg door Millingen aan de Rijn, vindt u onder meer een supermarkt met postagentschap, een bank met pinautomaat, diverse eet- en drinkgelegenheden, een hotel, een bakker, een slager, bloemenzaken, een woondecoratie winkel, een tankstation, autogarage, kapper, kinderdagverblijf, opticien, fotozaak, witgoedzaak, een brandweerpost en een drogist. De basisschool is sinds 2007 gevestigd in een nieuw gebouw en maakt onderdeel uit van de brede school. In het centrum, tegenover de Katholieke Kerk ligt het Gasthuis met daaraan vast de aanleunwoningen. Ook heeft Waardwonen een kantoorruimte in Millingen aan de Rijn.

Bijzonderheden

Millingen aan de Rijn heeft een bloeiend verenigingsleven, waaronder carnaval, schutterij, fanfare, zangkoren en toneel. In het sportpark vindt u de voetbal- en de korfbalvereniging en in de sporthal kunt u diverse binnensporten beoefenen. Kijk voor het uitgebreide en diverse aanbod op de website van de gemeente Berg en Dal

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek gefuseerd. U kunt voor een aantal zaken nog terecht bij het Kulturhus Den Ienloop aan de Heerbaan 115 te Millingen aan de Rijn. Zij zijn geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en dinsdagavond van 17.00 tot 19.00 uur.

Liefhebbers van fietsen kunnen in Millingen en omgeving vele kanten op, richting Nijmegen door de Ooypolder, de andere kant op door de kleine dorpjes in Duitsland, of via een van de voetveren het water over. In de zomer steekt u met het voet- en fietsveer de Rijn over naar Doornenburg. En gedurende het gehele jaar kunt u met het voet- en fietsveer oversteken naar Pannerden via een vast zomer- en wintervaarschema. Een bezoek aan De Millinger Theetuin in natuurgebied De Millingerwaard is een aanrader.

Bereikbaarheid

Wie vanuit Nijmegen naar Millingen aan de Rijn rijdt, komt langs Beek Ubbergen en rijd vervolgens via de N840 door Leuth en langs Kekerdom. Het centrum van Nijmegen ligt op 17 kilometer van Millingen aan de Rijn. Reist u met het openbaar vervoer, dan kunt u gebruik maken van de bus. Het centraalstation in Nijmegen is binnen 30 minuten bereikbaar met lijn 82 en binnen 45 minuten met lijn 80. Aan de oostkant ligt Millingen aan de Rijn tegen de Duitse grens, op ongeveer 10 kilometer van de Duitse stad Kleve. Met bus 60 bent u binnen 35 minuten in Kleve. Wilt u vanuit de Liemers of de Achterhoek naar Millingen aan de Rijn, dan rijdt u het snelst over de A12 via Duitsland.

Streetview

Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving. Van een aantal straten is helaas geen streetview beschikbaar. Daar waar geen streetview beschikbaar is, zijn foto’s van de straat geplaatst.

Centrum

Graaf van Berghstraat, Koningin Julianastraat, Pastoor van Astenhof, Prins Bernhardstraat, Prinses Beatrixstraat, Prinses Irenestraat, Prinses Margrietstraat, Prinses Marijkestraat, Van Arkelstraat, Van Egmondstraat, Werfstraat, Sint Willibrordstraat, Vivaldistraat, Heerbaan, Gengske.

De Kamp

Akkerwinde, Boterbloem, De Kamp, Distel, Eisenhowerstraat, Hoefblad, Klaproos, Klaver, Lincolnstraat

Dender

Acaciahof, Burgemeester Reijmersstraat, Frans Halsstraat, Heerbaan, Karel Doormanstraat, Lijsterbesstraat (foto 2) (foto 3), Palsstraat, Paulus Potterstraat, Rembrandtstraat, Rubensstraat, Ruijsdaelstraat, Van Goghstraat, Wethouder Koenenstraat

Paverskamp

Bachstraat, Brahmsstraat, Ravelstraat (foto 2) (foto 3), St. Antoniusplein

Rustenburg

Burg. Hermsenstraat, Kolibripad, Koolmeespad, Rustenburgweg