Huissen – ’t Zand

Eind jaren zestig en begin jaren zeventig van de vorige eeuw is, als gevolg van de woningnood die er nog steeds na de tweede wereldoorlog was, begonnen met de bouw van het Zandse Vierkant. Op de plattegrond van de wijk is goed te zien waarom de wijk deze naam heeft.

De wijk wordt gevormd door de straten Karstraat, Gochsestraat, Van Wijkstraat en Zandsedwarsstraat. Rechte straten (met bomennamen) met daarin veel dezelfde ruime eengezinswoningen. Dat dit niet saai hoeft te zijn bewijst deze wijk. Er is veel groen aangebracht en behalve de doorgaande wegen zijn er ook enkele hofjes aanwezig. De wijk heeft een goede mix van koopwoningen en huurwoningen. Naast veel eengezinswoningen staan er in de Sparrenstraat, Dennenstraat en Vlierstraat ook seniorenwoningen. Verder staan er op meerdere plaatsen losse garageboxen. Waardwonen heeft in het verleden een deel van haar huurwoningen in deze wijk verkocht.

In de Van Wijkstraat staat de eigen (Rooms Katholieke) kerk. Naast de kerk bevindt zich het gemeenschapshuis Het Zand en het clubgebouw van de scouting ‘t Zand. Tegenover de kerk staat de Jozefschool. Een basisschool die ook een prima buiten schoolse opvang (BSO) biedt. In diezelfde straat is ook een huisarts aanwezig. Verder heeft de wijk een  supermarkt, twee kappers, een slijterij, twee cafetaria’s, een fietsenzaak, een doe-het-zelfwinkel en een zalencentrum. Op loopafstand bevinden zich een Welkoopwinkel en een tuincentrum. Ook de voetbalclub Jonge Kracht is een Zandse voetbalvereniging en ligt op loopafstand van het Zandse Vierkant.

De wijk ligt vanuit Huissen gezien naar het zuiden, richting Bemmel en is per auto goed te bereiken. Ook per openbaar vervoer is de wijk prima bereikbaar. Lijn 300 en 33 van busmaatschappij Connexxion hebben hun bushaltes aan De Karstraat en de Gochsestraat.

Streetview

Waardwonen heeft woningbezit aan de onderstaande straten. Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving.

BerkenstraatEikenstraatSparrenstraatVlierstraat