Huissen – Bloemstraat

Vanuit het centrum van Huissen gezien ligt deze jonge wijk in zuidoostelijke richting. De wijk ligt tussen de wijk Het Kempke, de Angerense Dijk, Piet Eversstraat, Polseweg en de Stadswal.

De wijk was tot eind jaren 90 van de vorige eeuw een tuinbouwgebied waar behalve groente & fruit en bloemen ook de traditionele Huissense druiven werden geteeld. Veel straten in deze nieuwe wijk hebben daarom de naam van druivenrassen gekregen.

Aan de Bloemstraat liggen de sportvelden van voetbalvereniging Jonge Kracht. Ook aan de Bloemstraat ligt de voormalige tuinderij Mea Vota. Aan de achterzijde, bereikbaar via de straat Black Alicante, ligt het tuinbouwmuseum van Huissen, De Hofstèèj. In dit museum is veel te zien over de rijke Huissense tuinbouwhistorie. Ook wordt hier wijn gemaakt. Verder is er in deze wijk een kinderdagverblijf.

Speciaal voor deze wijk is het Slingerbos. In dit recreatiepark bevindt zich een kinderboerderij, een groot trapveld, twee waterplassen (kolken) en een wandelpark. Ook is er voor de kinderen een speeltuin aangelegd.

Deze wijk wordt gekenmerkt door het grote aantal koopwoningen, waar vooral jonge gezinnen wonen. Op dit moment wordt er nog gebouwd aan de laatste fases. Behalve veel eengezinswoningen zijn er ook enkele appartementencomplexen gebouwd. Waardwonen verhuurt op dit moment in deze wijk aan de Penitentenstraat het appartementencomplex Onder de Linde, een woongemeenschap voor ouderen (55+) en aan de Black Alicante 32 appartementen (55-plus).  Dit complex is in 2012 opgeleverd. De 20 huurappartementen zijn gelegen op de begane grond en de eerste verdieping. De 12 appartementen op de tweede verdieping worden verhuurd aan de JP van den Bentstichting voor de huisvesting van mensen met een verstandelijke beperking. Voor deze bewoners geldt de leeftijdseis van 55-plus niet.

De wijk is met de auto goed bereikbaar en ligt op wandel en fietsafstand van het centrum. Ook de bushaltes van lijn 300 en 33 van busmaatschappij Connexxion aan de Stadswal, Gochsestraat en Karstraat liggen op loopafstand.

Streetview

Door op de onderstaande foto’s te klikken, kunt u een kijkje nemen in de straat en omgeving.

Black Alicante (foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6foto 7)