Doornenburg

Doornenburg is een dorp wat rustig en landelijk gelegen is in de gemeente Lingewaard. Letterlijk tussen de splitsing van Rijn en Waal, waar ook Fort Pannerden ligt. Verder grenst Doornenburg aan de kernen Angeren en Gendt. Wie bijvoorbeeld vanuit Huissen rijdt, komt via Angeren na 7 kilometer in Doornenburg. Onderweg koopt u groente en fruit rechtstreeks bij boer. Wie door Doornenburg rijdt, geniet van de aanblik van dit groene dorp. Waardwonen bezit in Doornenburg ongeveer 200 woningen.

Voorzieningen

Het dorp heeft een aantal voorziening. Zo heeft Doornenburg een bakker, supermarkt, kerk, zalencentrum met biljart, ontmoetingscentrum, bloemist, kapper, fysiotherapeut, een huisarts, een voetbalclub, een tennisvereniging, een brandweerpost en een basisschool (katholiek). Doornenburg heeft een bloeiend verenigingsleven, waaronder een actief schuttersgilde. De slagwerkgroep van de muziekvereniging heeft nationale prijzen gewonnen.

Bijzonderheden

Wilt u de Rijn oversteken dan kan dat via het autoveer naar Pannerden. Dit intensief gebruikte autoveer kent ruime vaartijden, door de week zelfs van 06.00 tot 22.45 uur. Het is geen wonder dat dit een veel gebruikt veer is, want vanuit de bebouwde kom in Doornenburg bent u binnen 10 kilometer in het centrum van Zevenaar. Fietsers en wandelaars hebben vanuit Doornenburg vele mogelijkheden. U geniet vanaf de dijk van het uitzicht over de uiterwaarden. In de zomer vaart het voetveer over de Waal naar Millingen aan de Rijn. Doornenburg dankt haar naam aan het markante middeleeuwse Kasteel De Doornenburg. In dit kasteel is een groot deel van de televisieserie en de film “Floris” opgenomen. Het kasteel De Doornenburg organiseert regelmatig culturele en educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen. Via het openbaar vervoer is Doornenburg bereikbaar per bus (lijn 33) vanuit Arnhem en Nijmegen.

Streetview

Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving.

Blauwe Hoek

Blauwe HoekCarpenakkerMuldersweiNieuwenburgh

De Kamp

Scherpe Hoek

De Vijzel

HomoetstraatVijzelpad

Slangenburg

LangeweerdstraatZwarte Hofstraat

Vlasten

KerkstraatLangeweerdstraatVan AemstelstraatVan Bylandstraat