Bemmel – Centrum

Het Centrum van Bemmel ligt letterlijk in het midden van Bemmel. In 2005 is het project “De mooiste plek van Bemmel” afgerond, bestaande uit eengezinswoningen en appartementen aan De Beeringen. Dit inbreidingsproject is bekroond met de “Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2006”. De koop- en huur appartementen bevinden zich boven Albert Heijn en hebben een vaste parkeerplaats in de kelder, met een binnendoor naar de winkel. Bezoekers kunnen hun auto overdekt parkeren met gebruik van de blauwe parkeerschijf. De aanleunwoningen bevinden zich aan de rand van het centrum aan de Gouden Appel.

In deze wijk heeft Waardwonen huurwoningen aan De Beeringen, Kloosterplaats, Markt, Deken Dr. Mulderstraat en Polsehof.

Vervoer

Naast het parkeren onder Albert Heijn en de Markt, zijn in het Centrum nog meer blauwe parkeerzones te vinden aan onder meer de Kloosterplaats en de Pollenbrink. Lang parkeren is mogelijk op het Kinkelplein, nabij het gemeentehuis. Een deel van het Centrum is afgesloten voor autoverkeer. Reizen per openbaar vervoer kan met buslijn 33 en 300 van busmaatschappij Connexxion. Lijn 300, de RijnWaalsprinter, is een snelle verbinding met de stad Nijmegen, met het UMC St. Radboud, universiteit en met de stad Arnhem. De haltes bevinden zich aan de rand van het Centrum.

Voorzieningen

In het centrum van Bemmel bevinden zich diverse supermarkten, de meest uiteenlopende winkels en eet- en drinkgelegenheden en de Nederlands Hervormde Kerk. Drie van de zes Bemmelse basisscholen bevinden zich aan de rand van het centrum. Een huisartsenpraktijk bevindt zich aan de Teselaar, naast de bibliotheek. Ook telt het centrum meerdere tandartspraktijken en twee apotheken. Aan de rand van het centrum aan de Herckenrathweg is een verloskundigenpraktijk.

Direct naast het centrum ligt het Ontmoetingscentrum De Kinkel en het kasteel Kinkelenburg. Dit kasteel is een geliefde trouwlocatie en is tevens in gebruik als gemeentehuis.

Bijzonderheden

De weekmarkt is iedere donderdagmiddag tot 18.00 uur op de Markt. Op vrijdagavond is het koopavond.