Angeren

Angeren is een rustig gelegen dorp gelegen in de Gemeente Lingewaard, met Huissen op 2 kilometer als dichtstbijzijnde stad. Wie naar Angeren rijdt, geniet onderweg van de groene omgeving, met boerderijen, weilanden en fruitteelt. Groente en fruit koopt u onderweg rechtstreeks bij de boer. Waardwonen bezit in Angeren ongeveer 200 woningen.

Voorzieningen

In Angeren aangekomen ziet u over welke basisvoorzieningen dit landelijk gelegen dorp beschikt. Zo heeft Angeren onder andere een basisschool, een kinderdagverblijf, een supermarkt, een pinautomaat, een dorpshuis, een ponyclub, een cafetaria, een fietsenzaak, een kapper en een voetbalvereniging. Verder is er een Protestante kerk.

Aan de Polseweg, richting Huissen, is een nieuw gezondheidscentrum gevestigd. Hierin is een huisartsenpraktijk, een apotheek, een prikpost en een podotherapie praktijk gevestigd.

Bijzonderheden

Wie van fietsen en wandelen houdt, kan zich in Angeren en omgeving verheugen op routes bijvoorbeeld over de dijk naar Doornenburg, Gendt en Haalderen. Angeren staat bekend als een hechte gemeenschap met een sterk verenigingsleven, waaronder carnaval, harmonie en drumfanfare. Voor de basisschool jeugd wordt iedere zomervakantie een kinderdorp georganiseerd. Via het openbaar vervoer (lijn 33) is Angeren bereikbaar per bus vanuit Arnhem en Nijmegen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website van www.9292ov.nl.

Streetview

Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving. Van een aantal straten is helaas geen streetview beschikbaar. Daar waar geen streetview beschikbaar is, zijn foto’s van de straat geplaatst.

De Poel

(Beatrixstraat, Christinastraat (foto 1foto 2), Ds. Talmastraat (foto 1foto 2), Kardinaal de Jongstraat, Margrietstraat (foto 1foto 2), Pastoor RutjesstraatPrins Hendrikstraat)

Duimeling

(BrakelhofGlazenmakershofLookhof)

Grundel

(GrundelPietershof)

Kamervoort

(Nije Wei)

Rosmolen

(BavopleinRosmolenstraat)