Ik zoek een (andere) woning

Wilt u op zoek naar een (andere) woning? Schrijf u dan in via de website van Entree als woningzoekende. U vindt daar het aanbod van alle woningcorporaties in de regio Arnhem-Nijmegen, waaronder Waardwonen.

Actueel en divers aanbod via Entree

Het aanbod op de website van Entree wordt elke werkdag geactualiseerd. Vindt u een woning die bij u past en wilt u reageren? Volg dan de aanwijzingen om u in te schrijven of in te loggen bij Entree. Daarna kunt u maximaal twee reacties plaatsen.

Wij verhuren via Entree verschillende typen woningen in meerdere prijsklassen. Uw (gezamenlijk) inkomen en gezinssamenstelling bepalen of u in aanmerking komt voor een woning.

Direct kans en loting
Behalve het normale aanbod, vindt u op Entree ook direct-kans-woningen, die zijn direct te huur. Reageert u daar als eerste op en voldoet u aan de voorwaarden? Dan bent u de nieuwe bewoner. Daarnaast zijn er woningen die via loting worden toegewezen. Na de sluitingsdatum bepaalt de computer wie de nieuwe bewoner wordt. U kunt dus laat reageren en tóch de nieuwe bewoner zijn, op voorwaarde dat u voldoet aan de criteria in de advertentie.

Controleer uw keuze
Na uw keuze klikt u op ‘Mijn Entree’ om uw reactie te controleren. U leest op deze pagina ook wanneer u weer mag reageren op andere woningen.

Keuze aanpassen
Het aanbod op de website van Entree wordt elke werkdag bijgewerkt. Het kan gebeuren dat u in het nieuwe aanbod een beter passende woning vindt, terwijl u al twee reacties heeft uitstaan. Ga dan naar ‘Mijn Entree’ en trek een van uw reacties in. Daarna kunt u reageren op de huurwoning die beter aansluit bij wat u zoekt.

Houd uw inschrijfgegevens actueel via Mijn Entree

Het is belangrijk dat de gegevens van uw inschrijving bij Entree steeds actueel zijn. Stijgt of daalt uw (gezamenlijke) verzamelinkomen of verandert er iets in de gezinssamenstelling? Pas uw gegevens dan meteen aan via ‘Mijn Entree’.

  • Als u een inkomensverlaging niet aanpast, kan het zijn dat u een woning die passend lijkt niet toegewezen krijgt. Uw inkomen is tenslotte lager dan in Mijn Entree vermeld staat. Het kan zijn dat u daardoor niet meer aan de inkomenseis voldoet.
  • Als u een inkomensverhoging niet aanpast, wordt uw reactie op een woning mogelijk onderaan de lijst met geïnteresseerden geplaatst. Dit gebeurt als het inkomen dat u vermeld heeft te laag is om een bepaalde (duurdere) woning toegewezen te krijgen.

Als u een woning toegewezen krijgt, controleren we vóór de definitieve toewijzing uw gegevens. U moet dan in ieder geval beschikken over een inkomensverklaring van één of maximaal twee jaar geleden. Deze kunt u opvragen bij de Belastingdienst via 0800 – 05 43 of online via Mijn Belastingdienst. Als u de verklaring online aanvraagt, kunt u hem direct printen.

Toewijzing

Er zijn spelregels voor de toewijzing van woningen. We kijken daarbij vooral naar uw inkomen en de gezinssamenstelling. In sommige gevallen zijn er nog aanvullende voorwaarden om een woning toegewezen te krijgen. Als er andere geïnteresseerden zijn die ook aan de regels voldoen, bepaalt de meettijd wie de woning toegewezen krijgt. De meettijd is de inschrijftijd bij Entree of hoe lang u in uw huidige zelfstandige woonruimte woont. Op de website van Entree vindt u meer informatie over toewijzing.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het aanbod van Waardwonen? Bent u benieuwd naar de regels en voorwaarden voor de verdeling van woningruimte? Wilt u informatie over de wachttijden? Of heeft u andere vragen? We helpen u graag verder. Op de pagina Contact vindt u waar u ons kunt bezoeken en hoe u ons kunt bereiken.