Wil u (mede)huurders helpen verduurzamen? Word energieambassadeur!

Nieuws

Vanaf november gaat Energieloket Lingewaard Energieambassadeurs opleiden in samenwerking met Waardwonen en WOONstichting Gendt. Deze nieuwe lichting Energieambassadeurs wordt speciaal opgeleid om huurders te helpen verduurzamen. Het gaat vooral om het nemen van kleine energiebesparende maatregelen zoals het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips. Maar vooral ook over bewustwording en gedragsverandering.

Wat is een energieambassadeur?

Energieambassadeurs helpen mensen met energie besparen in hun huis. Inwoners van de gemeente Lingewaard kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen. Een Energieambassadeur geeft informatie over de mogelijkheden voor energiebesparing.

Iets voor u?

Een Energieambassadeur is iemand die energiebesparing leuk vindt en thuis zelfbewust en zuinig met energie omgaat. Een energieambassadeur wil daarnaast meer inzicht krijgen in zijn of haar gedrag met betrekking tot energiegebruik. Verder is een energieambassadeur een enthousiaste en communicatief vaardige vrijwilliger die zich inzet om zijn buurtgenoten enthousiast te maken en te ondersteunen bij energiebesparing in de woning.

Wie is geschikt?

U hebt interesse in energiebesparing. En u praat graag over verduurzamen en bewustwording en maakt makkelijk contact met buurtbewoners. Bovendien vindt u het leuk om dit vrijwillig een aantal dagdelen of avonden per jaar te doen.

Wat krijgt u?

U krijgt een training over energie en energiebesparing. En u krijgt ondersteuning van een inspirerend team energiecoaches en adviseurs. Wilt u graag Energieambassadeur worden? Meld u dan vóór 1 november aan via www.energieloketlingewaard.nl/energieambassadeurs. De trainingsavonden zijn gepland op 8 november, 30 november, 15 december en 17 januari.