Week van het huren

Het is de week van het huren. Voor ons een mooie gelegenheid om te laten zien wat we als corporatie allemaal doen. En waarom we het doen. Daarom delen we met jullie deze week feitjes, weetjes en verhalen over de verschillende aspecten van ons werk.

Hieronder lees je het verhaal van onze buurtbeheerders John Coppens en Sydney van den Broek. Zij zijn onze ogen en oren in de wijk. #wonendoenwesamen #weekvanhethuren

“Als buurtbeheerder moet je zichtbaar zijn, zorgen voor verbinding.”

John Coppens: “Mensen helpen is mijn passie, liefst via persoonlijk contact, met mijn ‘poten in de klei’. Dat kan perfect via deze functie bij Waardwonen.” Sydney herkent veel in de woorden van John. “In mijn vorige functies kwam ik vaak mensen met schuldenproblematiek tegen. Meestal zaten ze niet op me te wachten als ik langs kwam. Toch vonden ze het fijn dat ik hielp. Zeker als ze merkten dat ik naar ze luisterde, er voor ze was. Ik hou van die directe actie, nu als buurtbeheerder.”

Buurtbeheerders Sydney (l) en John

Ogen en oren

Als ‘ogen en oren’ van Waardwonen zijn John en Sydney zo vaak mogelijk in de wijk aanwezig, vooral om signalen op te vangen en nieuwe ideeën op te doen. John: “Ik wil graag van mensen horen of ze prettig wonen, zich veilig voelen. Waar lopen ze tegenaan? Hoe kan het beter? Bewoners met goede ideeën help ik vervolgens graag om daar iets mee te doen. Of dat nu een bankje in de straat is, of het organiseren van een burendag. Verder kunnen mensen altijd bij me terecht als ze merken dat er iemand in de straat vereenzaamt, de buren overlast geven of tuinen dreigen te verwaarlozen.”

Bewoners uitdagen

Ook Sydney gaat zoveel mogelijk naar ‘buiten’. “Als buurtbeheerder moet je zichtbaar zijn, zorgen voor verbinding. Ik loop letterlijk door straten, mobiliseer bewoners en andere partijen voor leefbaarheidsacties. Ook denk ik mee over nieuwe initiatieven in de wijk en ga ik naar externe bijeenkomsten. Mensen waarderen het dat we niet alleen maar praten over wat we willen, maar ook in actie komen.” John: “Daarmee nodigen we bewoners meteen uit om meer van zichzelf te laten zien en ons aan te spreken. Het mes snijdt zo aan twee kanten.” Sydney: “Alleen ga je misschien sneller, uiteindelijk kom je samen verder.”

Contact

Contact met John of Sydney? Onze buurtbeheerders hebben allebei hun eigen werkgebied. John is verantwoordelijk voor Huissen, Doornenburg en Angeren. Sydney voor Millingen aan de Rijn, Bemmel en Haalderen. Wilt u contact opnemen met John of Sydney? Dat kan. Via deze link leest u hun contactgegevens.

(Bron: Nieuwsbrief Huurders juli2019).