Waardwonen zet trouwe huurders in het zonnetje

50 jaar of langer huren van Waardwonen of een van haar voorgangers. Dat doen de 32 huurders uit Millingen aan de Rijn die op 8 november door ons in het zonnetje werden gezet. Dat deden we met een uitgebreide lunch die muzikaal werd ondersteund door troubadour Anouk Balin.

50 jaar huurder MadR - w

“Het is heel bijzonder dat u al zo lang in een woning van Waardwonen woont en we vinden het belangrijk om dit met u te vieren”, verwelkomde bestuurder Hanke Gielen de huurders. Vervolgens nam ze de mensen mee in de lange historie die de volkshuisvesting in Millingen aan de Rijn kent. In 1912 bouwde de Bouwvereniging Millingen de eerste 12 arbeiderswoningen aan de zo genoemde Bloedakker. Een enkele huurder had als kind nog in deze eerste woningen gewoond, die in de jaren 70 gesloopt zijn. De bouw van een groot aantal woningen volgde en samen met huurders werd teruggeblikt aan de hand van foto’s en verhalen. Wethouder Alex ten Westeneind vertelde als echte Millingenaar vervolgens kort over zijn herinneringen. Leuk weetje is dat ook zijn moeder een van de huurders is die 50 jaar of langer huurt.

Daarna was er een uitgebreide lunch  De huurders waren erg enthousiast over de middag. “Over tien jaar weer”, was een veelvoorkomende reactie. Op 22 november zijn de trouwe huurders in de gemeente Lingewaard aan de beurt.