Waardwonen realiseert appartementen aan Mariaplein in Haalderen

Waardwonen gaat 10 appartementen realiseren aan het Mariaplein in Haalderen. Het Mariaplein ligt in het centrum van Haalderen, dichtbij de supermarkt en het centrum. De locatie is al jaren verpauperd en is een doorn in het oog voor de inwoners van Haalderen. Waardwonen ziet een vraag naar sociale huurappartementen in Haalderen. Deze locatie is hier heel 

geschikt voor.Hanke Struik, bestuurder Waardwonen: “Wij zijn blij dat wij met het realiseren van de appartementen aan het Mariaplein een mooi antwoord bieden op de vraag naar sociale huurappartementen in Haalderen en een goede oplossing bieden voor de locatie.” 

Haalderen Leeft, de gemeente Lingewaard en Waardwonen hebben zich samen ingezet om een goede oplossing te vinden voor het vervallen winkelpand, dat al vanaf 2002 leegstaat. Henk Joosten van Haalderen Leeft: “Wij zijn heel blij met het voornemen van Waardwonen om met steun van de gemeente Lingewaard te investeren in de leefbaarheid van Haalderen. Het is en was al jaren lang de wens van de inwoners van Haalderen om bewoning te zien op de plek van de voormalige supermarkt. Wij hopen dan ook dat de inwoners van Haalderen daar hun thuis kunnen vinden.” Wethouder Helga Witjes: “De afgelopen jaren zijn we al met diverse eigenaren en ontwikkelaars bezig geweest met deze locatie. Er is al tweemaal een vergunning verleend, maar steeds bleek het niet haalbaar. We zijn heel blij dat het met Waardwonen nu wel gaat lukken.”

Met de bijdrage van de gemeente hebben zowel Waardwonen als de gemeente hun nek uitgestoken voor nieuwbouw van huurappartementen en de leefbaarheid in Haalderen.

Het plan is om hier tien levensloopbestendige woningen te realiseren. Daarnaast heeft Waardwonen de ambitie om de woningen minimaal energieneutraal te maken. Ook worden de woningen gasloos. Het plan zal de komende periode verder ontwikkeld worden. De planning is afhankelijk van het flora en fauna onderzoek. De verwachting is dat we in 2019 starten met de sloop en de bouw.