Vragen over AGPO cv-ketels?

U heeft misschien op het televisieprogramma KASSA gezien dat “gevaarlijke” cv-ketels van het merk Agpo Ferroli tot woningbranden kunnen leiden. Graag informeren wij u over onze ketels van dit type en welke stappen wij hierin zetten.

Waardwonen heeft momenteel 557 AGPO ketels in haar bezit. De ketels worden onderhouden door Feenstra. Zij voeren het onderhoud uit volgens de instructies van AGPO. De risicovolle onderdelen van deze ketels zijn allemaal al vervangen door Feenstra. Van het desbetreffende type AGPO ketel heeft Feenstra er 6.000 in beheer. Hierbij hebben nog nooit branden plaatsgevonden.

Wij weten dat deze ketels storingsgevoeliger zijn dan andere ketels. Dit jaar vervangen wij 120 AGPO ketels. De overige AGPO ketels zullen de komende jaren versneld worden vervangen. Dit is al een eerder ingezet besluit dat wij in overleg met Feenstra hebben genomen vanwege de storingsgevoeligheid.

Uiteraard blijven wij de ketels zorgvuldig onderhouden volgens de instructies van de leverancier. Daarnaast blijven wij ons goed informeren over de veiligheid van de ketels.

Twijfelt u over uw cv-ketel? Neem dan gerust contact met ons op. Bij twijfel kunnen we de ketel altijd laten nakijken.