Onderzoek veiligheid 90 balkons Van Gelrestraat Huissen afgerond

Vanaf april dit jaar onderzochten Ingenieursbureau ABT uit Velp en Solid Services uit Oisterwijk in onze opdracht de technische staat van 90 balkons aan de Van Gelrestraat in Huissen. Uit dat onderzoek blijkt dat er geen acuut gevaar voor bewoners is, maar dat de balkons op termijn aangepast moeten worden zodat ze weer voldoen aan de actuele veiligheidsnormen. Daarom gaan wij de balkons in 2019 tegelijk met het al geplande onderhoud aanpakken. De bewoners zijn hier middels een brief over geïnformeerd.

Veiligheid voorop

Wij hebben bewoners gevraagd om voor alle zekerheid met niet meer dan 3 personen tegelijk op het balkon te komen. Zo weten wij zeker dat we alle veiligheid kunnen garanderen.

Waarom onderzoek

Vanwege een ongeval in 2011 met galerijplaten in de Antillenflat in Leeuwarden zijn in 2015 alle constructieve veiligheidsnormen door het Ministerie van Wonen en Rijksdienst aangescherpt. Corporaties zijn verplicht onderzoek te laten doen naar alle balkons en galerijen van woningen die vóór 1970 zijn gebouwd. Voor ons woningbezit zijn dit 90 balkons aan de Van Gelrestraat in Huissen.

Hoe nu verder?

Tijdens het onderhoud in 2019 gaan wij energiebesparende maatregelen in en aan de 90 woningen aanbrengen. Dit zijn bijvoorbeeld PV-panelen en gevel- en dakisolatie. Daarmee worden de woningen  energiezuiniger en kunnen de woonlasten dalen. Tegelijkertijd worden de balkons aangepast. Ook wordt er gekeken of het gebouw meer uitstraling kan krijgen. Wij willen graag dat de bewoners met ons meedenken. Daarom richten wij in het eerste kwartaal van 2018 een bewonerscommissie op.