Huiskamer de Vicarie opgefrist!

De bewoners van de Vicarie aan de Korte Kerkstraat in Huissen kunnen sinds begin februari genieten van hun vernieuwde gezamenlijke woonkamer en gangen. Als verhuurder zijn wij natuurlijk benieuwd naar het resultaat en daarom leggen we een bezoekje af. Bewoner Arno wacht ons al op en laat met trots de nieuwe woonkamer zien. Hij vertelt dat ze samen met de leiding van Philadelphia het plan voor de opfrisbeurt hebben gemaakt. Ze zijn gestart met een collage. Vervolgens hebben ze gezamenlijk de meubels, accessoires en kleuren uitgezocht.

De woonkamer en gang zien er totaal anders uit. Arno is blij met de verbeteringen. “Een nieuwe bank, nieuwe stoelen, nieuwe vloer, kasten, gordijnen en de muren zijn gesaust.” Dit laatste overigens mede dankzij Waardwonen die vanuit het leefbaarheidsbudget de muurverf heeft aangeboden. De overige zaken kwamen uit het budget van Philadelphia en enkele donateurs.

De woonkamer is het gezamenlijke deel voor de bewoners. Alle bewoners hebben een eigen appartement in de Vicarie. Maar de woonkamer is de plaats waar ze gezamenlijk eten en kunnen zitten. Arno woont al vanaf de opening in 2006 in de Vicarie. “Het bevalt mij hier goed.” De Vicarie ligt in het centrum van de stad Huissen. Ze krijgen alles mee wat er speelt. Arno vertelt ons over de Carnaval. “Na de optocht maakt mijn moeder die dag altijd erwtensoep voor alle bewoners.” Arno kookt zelf ook graag. “Op woensdag ben ik vrij en dan kook ik vaak voor de andere bewoners. De overige dagen van de week werk ik in Oosterbeek waar ik ook vandaan kom. Ik stap hier dichtbij op de bus en kom aan het eind van de dag weer thuis.”

Arno woont in dit deel van de Vicarie, ook bekend onder de naam De Smederij, met 5 andere bewoners. Er is 24 uurs zorg aanwezig. Aan de overkant wonen ook zes mensen. Ook zij mochten hun woonkamer opnieuw inrichten en opfrissen en dat heeft geleid tot een heel ander, maar net zo mooi resultaat. Als laatste komt hier nog een mooie graffiti in de gang. In de woonkamer bij Arno komt een gezamenlijke muurschildering en dan is de gehele opfrisbeurt gereed!