Gluren bij de buren: kennismaken met statushouders uit Lingewaard

Zaterdag 23 september van 15:00 tot 17:00 uur verzorgen statushouders uit de gemeente Lingewaard een bijeenkomst in de theaterzaal van cultureel centrum De Kinkel in Bemmel.

Deze bijeenkomst is op initiatief van de statushouders en wordt begeleid door Vluchtelingenwerk Lingewaard. Tijdens deze bijeenkomst laten zij aan hun nieuwe buren iets zien en ervaren van de gebruiken en gewoontes uit hun eigen geboortestreken. De bijeenkomst heeft de titel “’Gluren bij de Buren’ meegekregen. Niet geheel toevallig valt het evenement samen met de landelijke Burendag.

De Lingewaardse statushouders nodigen iedereen van harte uit om te komen genieten van hun eigen gebruiken en gerechten zoals zij die meegenomen hebben van hun geboortegrond, als teken van dank aan de gemeenschap waarin zij opgenomen worden.

Aanmelden

Iedereen is welkom om binnen te lopen. Vluchtelingenwerk waardeert het zeer als u hen op de hoogte stelt van uw komst.  U kunt dat doen door een mailtje te sturen aan lingewaard@vwon.nl onder vermelding van Gluren bij de Buren en het aantal mensen dat van plan is te komen.