Geen huurverhoging 2020 voor (sociale) huurders Waardwonen

Woningcorporaties mogen jaarlijks hun huurprijzen aanpassen, waarbij de overheid de maximum stijging bepaalt. Waardwonen deed dat dit jaar anders. In mei hoorden huurders van sociale huurwoningen al dat de huuraanpassing van de kale huur – vanwege de coronacrisis – niet per 1 juli in zou gaan, maar per 1 december. Nu heeft de corporatie besloten dit jaar helemaal geen huuraanpassing meer door te voeren voor hun sociale huurwoningen. 

Erik Cuppen (directeur-bestuurder Waardwonen): “De afgelopen weken merken we dat corona ons op verschillende manieren weer in de greep houdt. Op dit moment is nog onduidelijk wat precies de effecten hiervan zullen zijn. Maar we weten al dat veel mensen hier nadelige gevolgen van gaan ondervinden. Waardwonen is een sociale en maatschappelijke organisatie die staat voor betaalbare woonlasten. Daarom willen we tijdens deze tweede coronagolf opnieuw een warm gebaar maken richting onze huurders. Net zoals tijdens de eerste golf. Toen besloten we om de huuraanpassing van onze sociale huurwoningen uit te stellen naar 1 december 2020.”

Hart onder de riem
Moniek Bens (manager Klant & Wonen): “Nu willen we onze huurders opnieuw een hart onder de riem steken. De coronacrisis duurt voort en heeft naast de emotionele gevolgen, ook gevolgen voor (de inkomsten van) onze huurders. Daarom hebben we besloten om dit jaar helemaal geen huuraanpassing meer door te voeren, ook niet per 1 december. De huurders van de duurdere huurwoningen kregen wel een huuraanpassing, maar die matigden we naar maximaal 2%, waar wettelijk 7.6% is toegestaan. Financieel kunnen wij dit doen zonder dat het gevolgen heeft voor de kwaliteit van en toekomstplannen voor onze woningen en de woonomgeving.

Persoonlijke aandacht
Ondertussen houden we aandacht voor mensen die moeite hebben om (op tijd) hun huur te betalen. Samen met de huurder kijken we naar de persoonlijke situatie en welke oplossingen er zijn om te helpen. We zetten waar nodig hulp in en we zetten als iemand meewerkt niemand uit huis op basis van een huurachterstand.”