Eerste jonge starters krijgen tijdelijk huurcontract

De eerste Lingewaardse jongeren met een vijfjarig huurcontract hebben de sleutel gekregen van hun woning van WaardWonen. Jonge starters hebben het extra moeilijk op de woningmarkt. Ze hebben vaak nog een laag inkomen en weinig meettijd. We zoeken als corporatie dan ook naar mogelijkheden om hen te helpen. Daarom hebben we nu enkele huizen aangewezen waar jonge starters tot 27 jaar – met behoud van meettijd – een tijdelijk contract voor krijgen aangeboden.  Na uiterlijk vijf jaar moeten ze weer vertrekken. Dan komt de woning weer vrij voor een andere jonge starter.

In de praktijk blijkt vaak dat starters na een periode van vijf jaar een andere inkomenssituatie hebben. Daardoor kunnen ze kiezen voor duurder huren of een huis kopen. Bovendien behouden ze de meettijd die zij hebben opgebouwd. Dat vergroot dan hun kansen op een andere sociale huurwoning (als ze hier na vijf jaar nog voor in aanmerking komen).

Vandaag kreeg Samira Kuster als tweede huurder met een jongerencontract de sleutel. Het is de bedoeling dat we volgend jaar nog ongeveer 5 jongeren op deze manier een contract aanbieden.