Brandweer en Waardwonen werken samen voor brandveilige huurwoningen

Brandweer Gelderland-Midden en Waardwonen hebben medio oktober 2017 een intentieovereenkomst getekend om meer te gaan samenwerken. Doel van de samenwerking is de brandveiligheid van gebouwen te verbeteren en de kennis hierover bij zowel medewerkers als huurders van woningcorporaties te verbeteren. Daarnaast werken wij aan een goede bereikbaarheid voor de hulpdiensten.

De intentieovereenkomst is getekend tijdens de bijeenkomst “brandveiligheid woningcorporaties”. Deze bijeenkomst was de start voor een sterkere samenwerking tussen woningcorporaties en de brandweer. Waardwonen heeft als één van de eerste van 32 woningcorporaties in de veiligheidsregio Gelderland-Midden de intentieovereenkomst getekend. De brandveiligheid van alle huurwoningen moet binnen tien jaar en liefst eerder optimaal in orde zijn. Dit gaat om zowel eengezinswoningen als appartementencomplexen in de Betuwe, Liemers, Vallei en Arnhem en omgeving.

Ondertekening Samen brandveilig

Wat doet Waardwonen?

Medewerkers van Waardwonen hebben de afgelopen periode bij bewoners van onze appartementen een speciale brandkaart gebracht. Daarin staan tips om brand te voorkomen en hoe het best gehandeld kan worden bij brand. Daarnaast houdt een van de medewerkers zich bezig met brandveiligheid. Bijvoorbeeld door voor een dakrenovatie te onderzoeken of de brandscheiding nog voldoet. Een ander voorbeeld is het aanspreken van bewoners die bijvoorbeeld hun scootmobiel op een vluchtroute in een woongebouw parkeren. Wij komen dagelijks bij onze huurders en dan is het een kleine moeite om tegelijkertijd te letten op brandveiligheid.