Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV)

Mag u veranderingen aanbrengen in de woning?

Iedereen wil zijn woning graag naar zijn eigen smaak en wensen inrichten. Wij willen u niet beperken in uw woonwensen en u mag dan ook veranderingen in uw woning aanbrengen. U moet echter wel toestemming vragen voor het aanbrengen van veranderingen. Wij verbinden aan deze toestemming enkele voorwaarden.  Het aanvraagformulier voor het aanvragen van het aanbrengen van veranderingen aan uw woning vindt u hier. Voor meer informatie over deze voorwaarden kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Vanaf september 2022 plannen we weer huisbezoeken voor de opzichters
Heeft u ook aan-, in-, of verbouwplannen? Soms is het nodig dat daarvoor een opzichter van Waardwonen langskomt. Goed om te weten dat we – vanwege de vakanties – daarvoor pas vanaf september weer afspraken kunnen inplannen.

Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van de verandering(en)?

Als u in, aan of om de woning veranderingen aanbrengt, bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van deze veranderingen. Als er iets gerepareerd moet worden, is dit voor uw eigen rekening. Wij gaan uit van het principe dat degene die de verandering wil, verantwoordelijk is én blijft voor het aanbrengen en het onderhoud van de verandering en zelf eventuele reparaties uitvoert.

Wat gebeurt er met de verandering bij einde huur?

Of de verandering mag blijven zitten, is afhankelijk van de soort toestemming die u heeft gekregen bij het aanbrengen van de verandering. Heeft u toestemming gekregen om de verandering te plaatsen? Dan hoeft u deze niet te verwijderen wanneer u de huur opzegt. Uw woning wordt dan inclusief de verandering verhuurd aan de nieuwe huurder, waarbij Waardwonen de verandering op standaardniveau onderhoudt of vervangt. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden, namelijk dat u de verandering compleet, onbeschadigd en volgens afspraak met Waardwonen achterlaat. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding, hierover nemen wij na de opname van de woning contact met u op.

Heeft u wel toestemming gekregen voor het plaatsen van een verandering, maar alleen voor de duur van de huurperiode? Dan moet u bij het opzeggen van de huur de verandering (op uw kosten) verwijderen.

Bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op via telefoonnummer 026 – 326 30 50 of stuur een mail naar info@waardwonen.nl.