Huissen – Zilverkamp III en IV

Deze laatste twee fases van de wijk De Zilverkamp zijn eind jaren 70 en begin jaren 80 van de vorige eeuw gebouwd en bevinden zich tussen de Nielant en het park Hothuizen, dat de grens vormt tussen Huissen en Arnhem. De wijk wordt gevormd door de straten De Nielant, Loostraat, Parkdreef en de Huissensedijk. In deze kinderrijke wijk is veel groen en water aangelegd, waar veel wordt gevist en ’s winters wordt geschaatst. Zowel aan de Nielant als aan de Ir. Molsweg is een tankstation aanwezig. Aan het einde van de Loostraat vindt u paardenmanege Ruimzicht waar onder andere paardrijlessen worden gegeven.

Het winkelcentrum De Brink bevindt zich op loopafstand. In dit winkelcentrum bevinden zich behalve twee supermarkten o.a. ook een apotheek, een kapper, een dierenspeciaalzaak, een chinees restaurant, een cafetaria, een slijterij, een drogisterij, een bakker, een groentezaak, een bloemenzaak en een cadeaushop Verder is hier een sporthal gevestigd waar behalve de scholen sporten ook veel zaalsporten worden beoefend, zoals zaalvoetbal, volleybal, basketbal, handbal en badminton. Ook wordt hier jaarlijks tijdens het carnaval de zogenaamde pronkzitting georganiseerd. Naast de sporthal bevindt zich De Kuul. Een café met meerdere zalen en een groot terras.

Vlakbij De Brink bevinden zich basisscholen. Vlak daarbij is een huisarts gevestigd, een peuterspeelzaal en twee kinderdagverblijven.

In de wijk is een goede mix van huur- en koopwoningen aanwezig. Naast veel eengezinswoningen zijn er ook starterswoningen (voor jongeren) en appartementen gebouwd.

Vooral door de Nielant, de grote doorgaande weg naar Arnhem, is de wijk met een auto goed bereikbaar. Zowel lijn 300 als 33 van busmaatschappij Connexxion stopt op twee plaatsen aan de Nielant.

Door op onderstaande straatnamen te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving.

Zilverkamp III

HolthuizerdreefKolk

Zilverkamp IV

BeemdBessenmaatBiezenEndepoelSchaapsdamUivernestUlkenpad