Huissen – Zilverkamp I en II

De wijk de Zilverkamp ligt, vanuit het centrum van Huissen gezien, in noordwestelijke richting, tussen de wijk Johanna Hoeve en Arnhem. De fase I en II wordt gevormd door de straten: Korte Loostraat, Loostraat, Nielant en de Ir. Molsweg. Eind jaren 70 en begin jaren 80 van de vorige eeuw is begonnen met de bouw van deze bijzondere wijk. De wijk is anders dan de wijken die hiervoor werden gebouwd. Geen lange straten met links en rechts dezelfde type woningen. Deze wijk was voor die tijd zeer vernieuwend en onderscheidt zich vooral door de vele hofjes en vertakkingen van wegen. Dit wordt ook wel een ‘bloemkoolwijk’ genoemd. Verder kenmerkt deze wijk zich door het grote aantal koopwoningen en een langgerekt park dat loopt vanaf de Rietbaan, tot aan De Brink. In dit park is ook een grote vijver aanwezig waar veel wordt gevist en waarop ’s winters wordt geschaatst.

Aan de Brink is eind 2009 het vernieuwde winkelcentrum De Brink in gebruik genomen. In dit winkelcentrum bevinden zich behalve twee supermarkten onder andere een apotheek, een kapper, een dierenspeciaalzaak, een chinees restaurant, een cafetaria, een slijterij, een drogisterij, een bakker, een groentezaak, een bloemenzaak en een cadeaushop. Verder is hier een sporthal gevestigd waar behalve de scholen sporten ook veel zaalsporten worden beoefend, zoals zaalvoetbal, volleybal, basketbal, handbal en badminton. Ook wordt hier jaarlijks tijdens het carnaval de zogenaamde pronkzitting georganiseerd. Naast de sporthal bevindt zich De Kuul. Een café met meerdere zalen en een groot terras.

Vlakbij De Brink bevinden zich basisscholen.

In de wijk is een huisarts gevestigd, een peuterspeelzaal, twee kinderdagverblijven, een tandarts (aan de Loostraat) en is er een tankstation aan de Nielant en een aan de Ir. Molsweg.

Ondanks door de vele hofjes en vertakkingen is de wijk per auto goed bereikbaar. Er staan op meerdere plaatsen plattegronden van de wijk. Ook zijn er op meerdere locaties parkeerplaatsen aangelegd. Lijn 300 en 33 van busmaatschappij Connexxion stopt op twee plaatsen aan de Loostraat en op twee plaatsen aan de Nielant.

Streetview

Waardwonen heeft woningbezit aan de onderstaande straten. Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving.

Zilverkamp I

BakboordPraamSchouwSluisStuurboordTjalkVlet

Zilverkamp II

AkkerDeelErfGrevenveldHooglandHuurlandKaaidijkLandouwenMaaiveldSchelfSchoofZolderZomerdijk