Huissen – Rietkamp

Vanuit het centrum van Huissen gezien ligt deze wijk in westelijke richting, tussen Het Brouwersland en Loovelden in. De relatief kleine wijk wordt gevormd door de Bredestraat, Kampstuk, Doormanstraat en Loostraat.

Begin jaren zestig is hier begonnen met de bouw van  uitsluitend (ruime) eengezinswoningen als oplossing van de woningnood voortgekomen uit de tweede wereldoorlog. In 1981 heeft de woningcorporatie een aantal woningen in deze wijk van de toenmalige gemeente Huissen overgenomen. Inmiddels heeft Waardwonen het besluit genomen om een flink gedeelte van deze woningen te bestemmen voor verkoop. Behalve woningen staan er in deze wijk ook garageboxen.

Aan het eind van het Kampstuk, op het terrein van de inmiddels vertrokken gemeentewerf, heeft de Jeu de Boules vereniging haar banen en een kantine. Op hetzelfde terrein ligt de brandweerkazerne van de post Huissen.

Aan de Bredestraat is een kapperszaak gevestigd. Zowel de voetbalvelden van RKHVV als de tennisvelden van TVH aan de Hazekamp liggen op loop- en /fietsafstand.

De wijk is per auto prima bereikbaar. De bushalte van lijn 300 en 33 van busmaatschappij Connexxion aan de Loostraat is voor deze wijk op een paar minuten loopafstand.

Streetview

Waardwonen heeft woningbezit aan de onderstaande straten. Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving.

BredestraatChurchillstraatDoormanstraatEisenhowerstraatKampstukKennedystraatM.L. KingstraatMarshallstraatMontgomerystraatRooseveltstraatTrumanstraat