Huissen – Loovelden

De wijk Loovelden ligt, vanuit het centrum van Huissen gezien, in noordwestelijke richting, tegenover de wijk De Zilverkamp. In Huissen ook wel de zuidzijde Loostraat genoemd. Op de plattegrond is goed te zien waarom. De Loostraat vormt de scheiding tussen deze twee grote wijken. Verder loopt deze wijk vanaf de Karel Doormanstraat en de wijk Hofmeesterij naar de Mooieweg die uitkomt in de Rijkerswoerd in Arnhem.

De wijk Loovelden is de jongste wijk van Huissen en wordt nu in snel tempo vol gebouwd met voornamelijk koopwoningen. Midden in de wijk staat de Bredeschool, bestaande uit een R.K. Basisschool De Boemerang, peuterspeelzaal Dikkie Dik en de buitenschoolse opvang de Volle Maan. Behalve veel woningbouw is er in deze jonge wijk ook een park aangelegd waarin wordt gewandeld en gefietst en is er een grote vijverpartij waarin veel wordt gevist en waarop ’s winters wordt geschaatst. De voetbalvelden van RKHVV en de tennisvelden van TVH liggen op loop- en fietsafstand. Aan het eind van de Loostraat ligt manege Ruimzicht waar onder meer paardrijlessen worden gegeven. Deze wijk is dan ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Op het centraal gelegen Plaza is vanaf 2012 het Medisch Centrum Loovelden gevestigd. In dit zorgcomplex is een huisartsenpraktijk, een verloskundigenpraktijk, een apotheek en een praktijk voor podotherapie. Verder is er nog ruimte voor een tandarts en een fysiotherapeut. In hetzelfde pand is de Driestroom gehuisvest voor mensen met een verstandelijke beperking, is er een afdeling voor zorgcentrum Betuweland voor de huisvesting en begeleiding van bewoners met een zorgindicatie en zijn er ook nog appartementen voor overige bewoners van 55+. Ook is er een parkeerkelder aangelegd waar aparte parkeerplaatsen zijn voor de gebruikers van dit, voor Huissen, unieke pand. .

De wijk is per auto prima bereikbaar. Op dit moment wordt er nog volop gebouwd en kan het verkeer hier nog wat hinder van ondervinden. Aan de Loostraat bevinden zich de bushaltes voor de lijn 33 en de snelbusverbinding tussen Arnhem en Nijmegen lijn 300.

Streetview

Door op de onderstaande foto’s te klikken, kunt u een kijkje nemen in de straat en omgeving.

Plaza (foto 1foto 2foto 3foto 4).