Huissen – Johannahoeve

Ten noordwesten van het centrum ligt de wijk Johannahoeve. Deze relatief kleine wijk wordt gevormd door de straten Van Voorststraat, Korte Loostraat en de Wijngaarden.

In 2003, 2004 en 2005 zijn in de straten Dr. Bosmansstraat, Pater Rijkenstraat en Dr. Ariënsstraat de woningen gesloopt en is er nieuwbouw voor in de plaats terug gekomen. Met de nieuwbouw zijn zowel eengezinswoningen als appartementen teruggebouwd. Door deze nieuwbouw heeft dit deel van de wijk een nieuw en jong gezicht gekregen.

Op het Van Wijkplein is een bakker, een slager, een makelaar, een kapperszaak en een pedicurepraktijk te vinden. Aan het eind van de Wijngaarden en de korte Loostraat is een fietstunnel direct naar het centrum van Huissen.

Aan de andere kant van de Van Voorststraat staat de basisschool de Abacus, een rooms katholieke school met een goede buiten schoolse opvang (BSO). Vlak naast deze school ligt het overdekte zwem- en instructiebad Yottem.

Tegenover de school en het zwembad, aan de Pater Rijkenstraat 11a, staat het pand van de Thuiszorg Midden Gelderland. Hierin zijn onder andere het Maatschappelijk werk, een diëtistenpraktijk, de jeugdgezondheidszorg en de wijkverpleging gehuisvest.

De wijk is per auto goed bereikbaar. De bushaltes aan de Loostraat en de Stadswal van lijn 300 en lijn 33 van busonderneming Connexxion zijn op een paar minuten lopen.

Streetview

Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving. Van een aantal straten is helaas geen streetview beschikbaar. Wij doen ons uiterste best om, daar waar geen streetview beschikbaar is, zo snel mogelijk foto’s te plaatsen.

Doctor AriënsstraatPater RijkenstraatWijngaarden