Huissen – De Laak

Deze relatief kleine wijk ligt ingeklemd tussen Het Brouwersland en Het Binnenveld en wordt gevormd door de straten: Laaksevoetpad, Muntstraat, Wilhelminastraat, stukje Julianastraat, stukje Stadswal en de Huismanstraat. Vroeger werd in de volksmond de Huismanstraat ook al De Laak genoemd en is vernoemd naar het inmiddels gesloten café / zalencentrum De Laak dat in de Huismanstraat stond.

Deze wijk is relatief jong. Pas eind jaren 80 en begin jaren 90 van de vorige eeuw is begonnen met de bouw van de eerste woningen in de wijk. Hiervoor heeft er onder meer een houthandel gezeten en was het tuinbouwgrond.

Drie sportverenigingen hebben hun verenigingsgebouw aan de Kardinaal de Jongstraat.

De judovereniging, de schietvereniging en de handbalvereniging. Ook treft u hier Het Stedium aan, een ruimte waar de harmonie en andere muziekverenigingen hun oefenruimte hebben. Aan de Julianastraat ligt de vestiging Huissen van het Over Betuwe College (OBC). Een VMBO-school met een richting techniek (bouw en metaal), een richting Zorg & Welzijn en een richting sport. Vooraan aan de Julianastraat ligt het pand de Meckelenburg. Hierin is een praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, kindertherapie en een tandartsenpraktijk gevestigd. Aan de Huismanstraat bevinden zich een Welkoopwinkel en een fietsenzaak. Ook is hier het politiebureau gevestigd. Aan de Koelhuisstraat staat het verenigingsgebouw Het Koelhuis. Hier hebben o.a. de tafeltennisvereniging, de bridgeclub en de damvereniging hun onderkomen gevonden. Tevens wordt dit pand gebruikt als stemlokaal tijdens verkiezingen.

Op dit moment heeft Waardwonen alleen woningen aan de Wilhelminastraat en in het seniorencomplex De Laakse Hof, ook aan de Wilhelminastraat. Doordat het centrum van Huissen met al haar voorzieningen op loop- en fietsafstand ligt, is de wijk om haar ligging zeer gewild om te wonen.

De wijk is per auto goed bereikbaar. De buslijnen 300 en 33 van busmaatschappij Connexxion stoppen aan de Stadswal en de Huismanstraat.

Streetview

Op dit moment heeft Waardwonen alleen woningen aan de Wilhelminastraat en in het seniorencomplex De Laakse Hof, ook aan de Wilhelminastraat. Door op onderstaande straatnaam te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving.

Wilhelminastraat