Huissen – Binnenveld

Vanuit het centrum van Huissen gezien ligt deze wijk in zuid westelijke richting. Het betreft hier een relatief jonge wijk. Omsloten door de straten Stadswal, Huismanstraat en de Gochsestraat is hier eind jaren tachtig van de vorige eeuw begonnen met de bouw van voornamelijk eengezinswoningen en seniorenwoningen. Aan de Goudreinet staat Het Woudhues, een woongemeenschap voor ouderen. Verder is er aan de Goudreinet en aan de Baron van Spittaellaan een locatie waar mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding wonen. Aan het Binnenwater staat een seniorencomplex Het Bastion.

Er is in de wijk een goede mix voor wat betreft het aantal koop- en huurwoningen. Doordat het centrum van Huissen met al haar voorzieningen op loop- en fietsafstand ligt, is de wijk om haar ligging zeer geliefd om te wonen. Aan de Huismanstraat heeft tot halverwege de jaren zeventig van de vorige eeuw het veilingterrein gestaan. Veel namen in deze wijk herinneren nog aan deze groente- en fruitveiling.

Aan de Koelhuisstraat staat het verenigingsgebouw Het Koelhuis. Hier hebben o.a. de tafeltennisvereniging, de bridgeclub en de damvereniging hun onderkomen gevonden. Tevens wordt dit pand gebruikt als stemlokaal tijdens verkiezingen.

Aan de Huismanstraat bevinden zich een Welkoopwinkel, een advokatenkantoor en een fietsenzaak. Ook is aan deze straat het politiebureau gevestigd. Aan de Gochsestraat bevinden zich een Coop supermarkt en een cafetaria.

De wijk Het Binnenveld is zeer geschikt voor het wonen met (jonge) kinderen. Er is veel ruimte gemaakt voor speelveldjes en speelplaatsjes om te spelen en te voetballen. De basisschool de Jozefschool ligt op fietsafstand. Ook de voetbalvelden van zowel RKHVV als die van Jonge Kracht liggen op fietsafstand.

De wijk is per auto goed bereikbaar. De buslijnen 300 en 33 van busmaatschappij Connexxion stoppen aan de Stadswal, Gochsestraat en de Huismanstraat.

BinnenveldGoudreinetBinnenwater