Huissen

Huissen is de grootste plaats in de gemeente Lingewaard en ligt aan de groene uiterwaarden van de Neder-Rijn. Waardwonen bezit in Huissen ongeveer 1.460 woningen.

Voorzieningen

In het pittoreske stadscentrum van deze oude Hanzestad vindt u een uitgebreid winkelaanbod, eet- en uitgaansgelegenheden. Met ruime mogelijkheden tot gratis parkeren. In de wijk de Zilverkamp ligt het overdekte winkelcentrum De Brink. Huissen kent een bloeiend verenigingsleven en diverse sport- en recreatiegelegenheden, zoals scouting, tennisbanen, een sporthal en een overdekt zwembad. Naast diverse basisscholen bevindt zich in Huissen ook een vestiging van het Over Betuwe College, waar VMBO onderwijs kan worden gevolgd. De weekmarkt staat iedere vrijdagmiddag tot 18.00 uur op de Markt en op vrijdagavond is de koopavond.

Bijzonderheden

Huissen staat bekend om de vele tradities zoals het Koningsschieten, de herdenking van Beleg en Ontzet tijdens de Gildenfeesten, het Paasvuur en de Umdracht, de jaarlijkse sacramentsprocessie door de versierde straten van Huissen. Op de eerste dag van de internationaal bekende Nijmeegse wandelvierdaagse gaat een deel van de 50 kilometerroute door Huissen. Ook festiviteiten als het Vleiskeuren, de jaarlijkse kermis, de fietsvierdaagse en het carnaval worden in Huissen groots gevierd. Huissen ligt tussen de grote steden Nijmegen en Arnhem, via het openbaar vervoer goed bereikbaar per bus. De Huissense wijk Holthuizerdreef grenst aan het Arnhemse recreatiepark Immerloo en ligt op steenworp afstand van zowel het Gelredome, als het overdekte winkelcentrum Kronenburg in Arnhem.

Streetview

Door op de onderstaande wijken te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving. Van een aantal straten is helaas geen streetview beschikbaar. Daar waar geen streetview beschikbaar is, zijn foto’s van de straat geplaatst.

Wijkinformatie

Hier vindt u informatie over een aantal wijken in Huissen. Klik op de naam van de wijk om naar de wijkinformatie te gaan.